De jonge kunstenaars Mandak Azizi en Milan Nowak exposeren bij Kunst in de Kas.
De jonge kunstenaars Mandak Azizi en Milan Nowak exposeren bij Kunst in de Kas. ((Foto: aangeleverd))

Zomerexpositie Mandak Azizi en Milan Nowak

ZWAAG - Twee jonge kunstenaars exposeren zondag 25 augustus bij Stichting Kunst in de Kas in Zwaag: Mandak Azizi en Milan Nowak. De expositie wordt luister bijgezet door muzikale performances van het gelegenheidsgitaristen/zangers-duo Timber Povee en Jan Boers. De Kas is geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is vrij.

Kunstschilder Mandak Azizi uit Schagen vluchtte uit Iran naar Nederland. Voor deze jonge Koerd is schilderen zijn leven. Zijn grote inspirators zijn Van Gogh, Rembrandt en Dali. Mandak heeft veel maquettes gebouwd voor steden, musea en bedrijven in Iran en Iraaks-Koerdistan. In Nederland heeft hij een aantal exposities gehad met zijn schilderijen en maquettes.
Milan Nowak uit (1994) uit Opmeer opereert onder de naam Mawfacker. Hij volgde succesvol een grafische opleiding op het Mediacollege in Amsterdam. Milan maakt illustraties, waarin hij zijn creativiteit eindeloos zijn gang kan laten gaan. Voor hem is het een gevoel van wat binnen zit dat naar buiten moet.

Het gelegenheidsduo, gevormd door Timber Povee en Jan Boers, lardeert de expositie met hun speciaal samengestelde programma 'Prelude van de Gouden Eeuw'. Zij treden om 12.00 uur en om 15.00 uur op. Maar ook de rest van de dag zetten deze artiesten de expositie luister bij.

Stichting Kunst in de Kas is gevestigd aan de Beatrixstraat 3a in Zwaag. Meer informatie: www.kunstindekas.nl.

Meer berichten