Organist Koos Teekens en fluitiste Margatet Mathot.
Organist Koos Teekens en fluitiste Margatet Mathot. ((Foto: aangeleverd))

Zomermarktconcert in Foreestenhuis

HOORN - Organist Koos Teekens en fluitiste Margatet Mathot geven woensdag 21 augustus tijdens de Hoornse woensdagmarkt een zomermarktconcert in het Foreestenhuis. Dit duo heeft een programma samengesteld waarbij de mogelijkheden van het onlangs gerestaureerde Knipscheer-orgel optimaal gebruikt worden. Bezoekers kunnen luisteren naar werken van onder meer J. S. Bach, D. Buxtehude, C. Debussy en F. Chopin.

Beide musici hebben een mooie staat van dienst en geven fluit- en orgelconcerten door het hele land. Margaret Mathot (Hoogkarspel) studeerde fluit aan het Utrechts Conservatorium bij Nine Sligter en volgde masterclasses en lessen bij onder meer Peter Lukas Graf en Marten Root. Concertervaring heeft zij opgedaan op verschillende aansprekende podia in Nederland, België en Frankrijk. Sinds 2007 vormt zij een duo met organist Koos Teekens. Margaret is uitvoerend en docerend fluitiste en is tevens werkzaam bij Muziekschool Oostelijk West-Friesland en Muziekschool Stede Broec. Koos Teekens (Wognum) studeerde experimentele Natuurkunde aan de universiteit Groningen. Na zijn verhuizing naar Hoorn kreeg hij privélessen bij Jos van der Kooy. In die jaren won hij verschillenden orgelconcoursen. Na staatsexamens Piano en muziektheorie studeerde hij in 2003 af voor het hoofdvak orgel aan het conservatorium Alkmaar bij Jos van der Kooy. Koos Teekens is begeleider van de Nicolaascantorij van de Grote kerk Edam.

Het concert is in het Foreestenhuis aan het Grote Oost 43 in Hoorn. Aanvang 13.00 uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een collecte. Meer weten? Kijk op www.orgelconcerten-hoorn.nl.

Meer berichten