Elke team trekt de wereldberoemde stoomtram Bello voort over een lengte van honderd meter.
Elke team trekt de wereldberoemde stoomtram Bello voort over een lengte van honderd meter. (Helene de Bruijn Fotografie )

Kom stoom afblazen

HOORN - Rotaryclub De Eenhoorn uit Hoorn organiseert voor de tweede keer het unieke evenement Stoomtram Trekken, in samenwerking met Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Zondag 22 september strijden vijftien teams om de titel door met maximaal tien personen per team de wereldberoemde stoomtram Bello voort te trekken over een lengte van honderd meter. Hiermee wordt mogelijk zelfs een nieuw record neergezet. Inschrijven per team kost 250 euro.

Voorafgaand aan de wedstrijd maakt de stoomtram een exclusieve treinrit Hoorn-Wognum-Hoorn inclusief een hapje en een drankje. Tijdens deze rit geeft stoomtramdirecteur René van den Broeke een persoonlijke rondleiding. Kaartjes voor deze bijzondere reis zijn te verkrijgen voor vijftig euro per persoon. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Tweestrijd

De opbrengst van dit unieke event gaat naar Stichting Tweestrijd, een project voor en door jongeren die zich inzetten om problemen bespreekbaar te maken. Omdat de drempel tussen jongeren onderling laag ligt om met elkaar in gesprek te gaan, is het hun kracht om op een natuurlijke manier zeer kwetsbare en gevoelige onderwerpen in een zo vroeg mogelijk stadium te signaleren en waar nodig aan te pakken. Zodoende hoopt Tweestrijd depressie en het aantal suïcides onder de jeugd terug te dringen. Dit doet de stichting door het geven van gastcolleges op middelbare scholen.

De exclusieve treinrit start 22 september om 14.00 uur in Hoorn. Aansluitend om 15.30 uur is de trekwedstrijd in Hoorn. Wie zich wil inschrijven of sponsor wil worden, kan bellen met Sha-ied Ahmadali op 06-21561069. Een mailtje sturen kan ook: rotaryeenhoorn@gmail.com.

Meer berichten