Tijdens het Open Atelier kan het publiek een kijkje in de keuken van de kunstenaar nemen.
Tijdens het Open Atelier kan het publiek een kijkje in de keuken van de kunstenaar nemen. ((Foto: Philine van der Vegte))

Open Atelier Route

HOORN - Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o. organiseert ook dit jaar weer de Open Atelier Route. Kunstenaars in Hoorn en omstreken openen de deuren van hun atelier en tonen hun werk aan een groot publiek. De ateliers en De Boterhal zijn geopend op zaterdag 7 en zondag 8 september van 12.00 tot 17.00 uur. Routekaartjes zijn verkrijgbaar bij De Boterhal en in de ateliers van de deelnemende kunstenaars.

Het idee van de Open Ateliers is dat het publiek een kijkje in de keuken van de kunstenaar kan nemen en dat de kunstenaars zelf een toelichting op het werk kunnen geven. De Open Atelier Route is onderdeel van het culturele evenement Hoorn Kunst & Cultuur dat in het eerste weekend van september plaatsvindt. Ook dit jaar zijn er een binnenroute (door de binnenstad van Hoorn) en een buitenroute (langs de ateliers in het buitengebied). Tevens is er zondag 8 september een extra buitenactiviteit bij/in De Boterhal. Deze keer genaamd: Boot 'r Hall.

Voorafgaand aan de Open Atelier Route kunnen belangstellenden van 27 tot en met 8 september bij De Boterhal een overzichtstentoonstelling van de deelnemende kunstenaars bezoeken. De kunstenaars die meedoen zijn: Nuray Atas, Katja Effting, Randi Vettewinkel, Annemare Rijnbeek, Roos Leegwater, Ruurd L Dijkstra, Hans Visser, Thom van der Gulik (STHOM), Ank Haisma, Alexandra Verwoolde, Jorg de Vos en Marian Daems.

De Boterhal, Kerkplein 39 in Hoorn. Meer informatie: www.boterhal.com.

Meer berichten