Chris Vandegehuchte, 'United' in het Vondelpark, 2019, acryl en olie op doek.
Chris Vandegehuchte, 'United' in het Vondelpark, 2019, acryl en olie op doek. ((Foto: aangeleverd))

Zondagmiddagsalon in De Boterhal

HOORN - 'Figuratief NOW!' is een tentoonstelling die van 14 september tot en met 20 oktober in De Boterhal te zien is. Hierin laten 21 afgestudeerden van de drie Nederlandse klassiek academies hun werk zien. Vooruitlopend daarop plaatst een van de deelnemende kunstenaars, Chris Vandegehuchte, de figuratieve kunst in een historische context en in relatie tot abstracte kunst. Dit doet zij zondag 1 september tijdens de Zondagmiddagsalon in De Boterhal, Kerkplein 39 in Hoorn. Aanvang 15.00 uur.

Chris Vandegehuchte vindt het boeiend om mensen te observeren en hun interactie te visualiseren. Hierbij refereert ze aan grote meesters als David Hockney en Lucian Freud, die bevestigen dat hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet.

Voor haar eindexamen heeft ze het Vondelpark gekozen om mensen te observeren. Omdat dat de plek is waar het Amsterdam-voor-iedereen-gevoel visueel tastbaar is. Daar heeft ze groepen mensen geschetst en gefotografeerd. In haar studio experimenteerde ze met de compositie, voegde ze elementen toe en liet sommige weg tot het een spannend verhaal werd over integratie en communicatie.

Behalve haar eigen werk wil Chris deze middag aan de hand van schilderijen en gesprekken met hedendaagse Nederlandse kunstenaars de ontwikkeling in de figuratieve kunst laten zien en zij nodigt het publiek uit om hierin te participeren. Ten slotte sluit ze af met een overzicht van het werk van de in 'Figuratief NOW!' exposerende kunstenaars.

Meer informatie: www.chrisvandegehuchteart.com en www.boterhal.com.

Meer berichten