Kunstenaars uit de regio gaan aan de slag met het thema 'Gouden Eeuw'.
Kunstenaars uit de regio gaan aan de slag met het thema 'Gouden Eeuw'. ((Foto: Fadalco's Flitsende Pen/Faralda C. Houthuijsen))

Kas-Kunstenaars beleven Gouden Eeuw

HOORN - Voor de vijftiende maal wordt zondag 8 september de grote kunstmarkt gehouden in de historische Hoornse binnenstad. Stichting Kunst in de Kas organiseert het KunstenaarsPlein op de kop van de Veemarkt. Vijftien kunstenaars exposeren en werken in een Montmartre-achtige sfeer. De kunstenaars gaan live aan het werk met het thema 'De Gouden Eeuw'. Het geheel wordt luister bijgezet met zang, gitaar, rap en poëzie.

Op het KunstenaarsPlein gaan de kunstenaars uit de regio live aan het werk met het thema, ieder op zijn of haar eigen manier: Lenie van der Laan (keramiek), Regina Marie de Jager (fotografie), Didi Oberman (schilderkunst), Anja Bulthuis (schilderkunst), Roy Valentijn (schilderkunst), Martijn Schoemaker (schilderkunst), Akram Hamza (schilderkunst), Aswin Vestjens (schilderkunst), Paapi (tekenkunst), Jawek Kwakman (fractal art), Mandak Azizi (schiderkunst), Milan Nowak (tekenkunst), Jet Willems (schilderkunst), Ankie van Lier (portretkunst) en Niamh mcCullough (schilder- en tekenkunst). Zij maken ter plekke een kunstwerk over een bepaald aspect van de Gouden Eeuw. Dat kan een positief, maar ook een negatief aspect zijn. Alle kunstwerken worden gepubliceerd in het boek 'Verborgen kunstenaars beleven de Gouden Eeuw', geschreven door Faralda Houthuijsen. Dit boek wordt 20 oktober gepubliceerd bij een speciale editie van Kunst in de Kas.

De expositie wordt gelardeerd met muziek, rap en poëzie. Singer-songwriter Timber Povee en gitarist-zanger Jan Boers verzorgen 'De Prelude van de Gouden Eeuw'. Zanger-gitarist Pieter de Ruyter verzorgt muzikale intermezzo's. Dichter Emanuel van der Ven laat zich inspireren door de Gouden Eeuw. Rapper Levi Noë verzorgt een aantal geheel eigentijdse optredens.

Meer informatie: www.kunstindekas.nl.

Meer berichten