Marijke is blij met haar nieuwe coupe.
Marijke is blij met haar nieuwe coupe. ((Foto: aangeleverd))

Marijke schenkt haar aan Stichting Haarwensen

ZWAAG - Marijke Pieterman (40), woonachtig op de locatie Dorpsstraat Zwaag van Stichting Philadelphia Zorg, straalt van oor tot oor. Trots op haar nieuwe coupe. Ze liet haar lange lokken afknippen voor het goede doel: Stichting Haarwensen. Per jaar verliezen zo'n zeshonderd jonge kankerpatiëntjes hun haar door chemotherapie. Daarnaast krijgen tientallen kinderen te maken met haaruitval als gevolg van alopecia (kaalhoofdigheid) of een medische ingreep. Met het haar van Marijke kan de stichting nu een mooi haarwerk maken. Marijke vind het allemaal geweldig. "Wat goed hè!"

Marijke woont al twaalf jaar naar volle tevredenheid op de Dorpsstraat. Trots laat ze haar mooie kamer zien. Aan de keukentafel vertelt ze dat ze haar haar eigenlijk al eerder wilde laten afknippen voor het goede doel. "Maar dat kon toen nog niet, omdat er nog high lights in zaten", lacht ze. "En het haar moet trouwens ook minimaal dertig centimeter lang zijn."

Marijke liet haar haar langer groeien en afgelopen dinsdag was het dan eindelijk zover. "Ik vond het niet eng hoor. En het voelt nu ook niet raar. Ik ben heel blij met mijn nieuwe kapsel", glundert Marijke. "En ik vind het zo leuk dat er nu een haarwerk van gemaakt wordt."

Op de vraag of Marijke dit nog een keer wil doen, antwoordt ze: "Mijn haar groeit heel snel weer aan. Misschien laat ik het wel wéér zo lang groeien. Dan kan ik nóg een keer iets voor dit goede doel doen. Ik heb al heel leuke reacties gekregen, zoals van mijn nicht op Facebook en natuurlijk ook van de kapster. Ze zijn heel trots op mij!"

Meer weten over Stichting Haarwensen? Kijk op www.haarwensen.nl.

Meer berichten