Het jonge collectief De Raad van Toezicht komt 10 oktober naar Hoorn.
Het jonge collectief De Raad van Toezicht komt 10 oktober naar Hoorn. ((Foto: Jozua Dieleman))

Grote namen in nieuwe seizoen van Hot House Hoorn, Lost into Jazz

HOORN - Jazzliefhebbers in Hoorn en omstreken kunnen weer hun agenda trekken; iedere tweede donderdagavond van de maand is er jazz van hoog niveau te beluisteren in Het Huis Verloren, Kerkstraat 10b in Hoorn. Donderdag 12 september is om 21.00 uur de aftrap met Groove Matters, een nieuw avontuur van Thora Schoonhoven (piano), Wout Schut (drums) en Onno de Jong (contrabas).

Saxofonist Benjamin Herman komt in december de warme akoestiek ervaren die het theatertje in het historische centrum van Hoorn te bieden heeft, maar ook pianist en componist van wereldklasse Jasper van 't Hof, die in 2018 de Boy Edgar Prijs in ontvangst nam, geeft 14 november een intiem soloconcert. Drumicoon sir Pierre Courbois geeft samen met zoon Barend, bassist van de powermetalband Blind Guardian, een concert op donderdag 24 oktober.

In maart 2020 kan het publiek genieten van de garagejazz van Kruidkoek. Met hun eigen obscure mix van jazz, rock en Tarentino-films met ongezonde dosis improvisatie en humor, is de geweldige chemie van vier goede vrienden soms mooi, vaak hard maar nooit saai. Veel eerder komt het jonge en bovendien solide collectief De Raad van Toezicht naar Hoorn. Zij worden geroemd als een van de hipste in de Nederlandse jazzscene. Donderdag 10 oktober te zien in Het Huis Verloren!

Na de succesvolle eerste editie van het Hot House Hoorn, Lost into Jazz Festival dat in mei plaatsvond, beginnen mensen te beseffen dat het bestaan van het jazzpodium ernst is en meedraait met jazzaanbod op topniveau uit heel Nederland. Omdat de reacties lovend waren, staat het volgende festival gepland op 21 mei 2020 (Hemelvaart).

Meer informatie en tickets: www.huisverloren.nl . Kijk ook op de Facebookpagina 'Hot House Hoorn, Lost into Jazz'.
 

Meer berichten