Tom van Roon (l) geeft het voorzittersstokje over aan Marinus Zoutendijk.
Tom van Roon (l) geeft het voorzittersstokje over aan Marinus Zoutendijk. ((Foto: aangeleverd))

Marinus Zoutendijk nieuwe bestuursvoorzitter Westfriese Uitdaging

REGIO - Marinus Zoutendijk van Abovo Media is per 1 september de nieuwe bestuursvoorzitter van de Westfriese Uitdaging. Na vier jaar als voorzitter geeft Tom van Roon van de Rabobank het stokje over aan deze bekende ondernemer uit de regio, die kan helpen de Westfriese Uitdaging verder uit te bouwen door het netwerk en de zichtbaarheid te vergroten.

Marinus heeft er zin in en gaat vol enthousiasme de uitdaging aan: ''Ik onderstreep uiteraard de doelstelling van de Westfriese Uitdaging en heb afgelopen jaren de organisatie met veel belangstelling gevolgd. De stappen die zijn gezet en de professionalisering die in deze periode is gerealiseerd, daar heb ik veel bewondering voor. En helemaal als je alle 'deals' ziet die mede door de Westfriese Uitdaging tot stand zijn gekomen, dan is de toegevoegde waarde van de Westfriese Uitdaging onweerlegbaar. Ik was toen ik deze lijst doornam diep onder de indruk. In die zin is het als nieuwe voorzitter van jullie bestuur voor mij een mooie 'uitdaging' om die lijn met het hele team door te trekken.''

De Westfriese Uitdaging is een stichting die het bedrijfsleven koppelt aan maatschappelijke organisaties. Maatschappelijke organisaties zijn op zoek naar kennis of materialen en bedrijven willen graag maatschappelijk betrokken ondernemen. Dus in plaats van dat spullen worden weggegooid bij een verhuizing, worden verenigingen blij gemaakt. Of bijvoorbeeld in plaats van paintballen tijdens een teamuitje, gaat een bedrijf klussen bij een dierenopvang. Alles is met gesloten beurs. In de vijf jaar dat de Westfriese Uitdaging al bestaat, zijn er al bijna zevenhonderd succesvolle verbindingen gelegd tussen maatschappelijke organisaties en bedrijven.

Meer berichten