(Foto: Eddie Mol)

Lenny Kuhr in Foreestenhuis

HOORN - Lenny Kuhr treedt woensdag 11 september op tijdens de Foreestenhuisavond in het Foreestenhuis, Grote Oost 43 in Hoorn. Samen met de gitaristen Reinier Voet en Mischa Kool brengt zij het muziekprogramma 'Het lied gaat door'. 

Dat Lenny net als Duncan het Eurovisiesongfestival won is algemeen bekend, maar Lenny Kuhr is nog veel meer dan een handvol grote hits als 'De Troubadour', 'Ga met me mee' en 'Visite'. Al meer dan vijftig jaar maakt en zingt Lenny de mooiste Nederlandstalige liedjes en bracht ze 31 albums uit. Haar liedjes vertellen op persoonlijke wijze over haar leven én over dat van de luisteraar. Recent kreeg Lenny de BUMA-oeuvreprijs voor haar belangrijke bijdrage aan het Nederlandstalige lied.

Passend binnen ons jaarthema's 'Verlangen naar de ander' en 'Van waar komt mijn hulp...?' staat Lenny in dit concert stil bij de duizenden dingen die voorbijgaan en bij dat wat nooit voorbijgaat. Het lied is hierbij de metafoor. De mens en de zanger vergaan, maar zoals de geest van de mens eeuwig is, is het lied dat ook. Het besef dat alle dingen komen en gaan binnen het tijdloze gegeven dat wij zijn, stemt tot weemoed en tot vreugde en tot alle muziek die in dit programma te horen zal zijn.

Met haar stem, die nog niet aan glans en aan kracht heeft ingeboet, en met haar voortdurende passie voor het lied en de liedkunst blijft ze, zolang het haar is gegeven, zingen en blijft ze op deze wijze haar verhaal vertellen. Alles wat Lenny zingt, hoe ongrijpbaar het soms ook kan zijn, klinkt oprecht en authentiek.

Aanvang 20.00 uur. Entree is vijf euro, inclusief koffie/thee. Meer informatie: www.lennykuhr.com en www.foreestenhuis.nl. 

Meer berichten