Het Meertheater speelt 'Met Grote Blijdschap'

REGIO - Toneelgroep Het Meertheater speelt 'Met Grote Blijdschap' van Kim van Kooten. Dit is een toneelbewerking van de gelijknamige film van Kim van Kooten en Lodewijk Crijns, die in 2001 een Gouden Kalf won voor beste scenario. Voor zover bekend is Het Meertheater het enige amateurgezelschap dat dit stuk in diverse theaters op gaat voeren.

Het stuk begint in de huiskamer van Luc. Hij leidt een rustig en succesvol leven met zijn hoogzwangere vriendin, tot hij via een kennis ontdekt dat zijn vijftien jaar geleden spoorloos verdwenen broer Ad een kluizenaarsbestaan leidt in de Belgische Ardennen. Luc is vastbesloten de reden van Ads verdwijning te achterhalen en zoekt zijn broer op. Wat Luc daar ontdekt zet zijn leven, en het leven van alle betrokkenen, volledig op zijn kop.

De regie is in handen van Robert-Jan van Dijk. Met Grote Blijdschap wordt gespeeld door Germ Bot (Ad), Vincent Sijs (Luc), Petra Glorie (Els), Dewy Kraayvanger (Mieke) en Martijn Steenvoorden (Thomas).

Speeldata: zaterdag 5 oktober in Het Pakhuis in Hoorn (première), aanvang 20.30 uur, zondag 6 oktober in Het Pakhuis in Hoorn, aanvang 15.00 uur, zondag 20 oktober in café Stam in Wognum, aanvang 15.00 uur, zaterdag 26 oktober in Dorpshuis De Stek in Grootebroek, aanvang 20.30 uur, zaterdag 2 november in Cultureel Centrum Pancratius in Oosterblokker, aanvang 20.30 uur, zaterdag 9 november in De Schoof in Wervershoof, aanvang 20.30 uur, zondag 17 november in De Nieuwe Doelen in Enkhuizen, aanvang 15.00 uur.

Kaarten zijn te bestellen via www.hetmeertheater.nl.

Meer berichten