Truckers maken samen met een bijrijder met een verstandelijke beperking een tour door West-Friesland.
Truckers maken samen met een bijrijder met een verstandelijke beperking een tour door West-Friesland. ((Foto: aangeleverd))

Ruim tweehonderd truckers doen mee met Truckrun Festival

HOORN - Ruim tweehonderd truckers komen zondag 22 september met hun wagen samen op de parkeerplaats achter Samcity (Westfriese Parkweg 4) in Hoorn. Deze dag maken de truckers samen met een bijrijder met een verstandelijke beperking in een lange file een tour door de omliggende dorpen.

De familieleden van de bijrijders kunnen ondertussen terecht in Samcity waar van alles te doen is op het gebied van G-sporten en vrijetijdsbesteding. Ook de deelnemers van de truckrun zijn na de tour van harte welkom om mee te doen met deze activiteiten. Samcity stelt plekken in het trampolinepark en het BMX & Skatepark ter beschikking voor deelnemers van de truckrun en hun familieleden. Daarnaast verzorgt VrijetijdsbestedingNH diverse activiteiten zoals schminken en sjoelen. Ook verschillende clubs uit de omgeving die zich onder andere richten op G-sporten zijn aanwezig voor informatie en leuke clinics. Gabrielle: "Dit jaar ga ik daarna springen en word ik geschminkt. Vorig jaar kon dit niet, maar dit jaar wel!. Thijs: "Vet gaaf, ik was een echte chauffeur!".

Dit festival, georganiseerd door Truckrun Westfriesland, Samcity en VrijetijdsbestedingNH (label van LeekerweideGroep), staat in het teken voor gezinnen met een gezinslid met een beperking. De entree en de deelname aan de activiteiten zijn gratis voor deelnemers van de truckrun en hun familieleden. Tijd: van 10.00 tot 16.30 uur. Kijk voor meer informatie op: www.truckrunfestival.nl.

Meer berichten