Onno Kokmeijer (l) en Erwin Hendriks.
Onno Kokmeijer (l) en Erwin Hendriks. ((Foto: Westfriese Tafel / Duco de Vries))

Sterrenchef Onno Kokmeijer kookt in Westfries Museum in Hoorn

HOORN - Onder het motto 'Proef de Gouden Eeuw' verzorgen chefkok Erwin Hendriks van NH Catering & Events en Onno Kokmeijer (twee Michelinsterren) en founder van de Westfriese Tafel samen op 21 en 22 november een exclusief diner in de zeventiende-eeuwse Schutterijzaal van het Westfries Museum in Hoorn. Het West-Friese product en de Gouden Eeuw staan deze avonden centraal.

Woensdag 20 en donderdag 21 november staat het Westfries Museum in het teken van culinaire hoogtepunten en koken op sterrenniveau onder leiding van Onno Kokmeijer en Erwin Hendriks. Beiden laten zich deze avonden met kookkunst op sterrenniveau inspireren door de vaste collectie van het Westfries Museum én de tijdelijke expositie 'Koele Wateren' met werken uit het Rijksmuseum Amsterdam. Voorafgaand aan het diner krijgen de gasten onder het genot van een drankje en een hapje een persoonlijke toelichting door Ad Geerdink, directeur van het Westfries Museum, en worden zij rondgeleid door het museum van de Gouden Eeuw.

Westfriese Tafel

Kokmeijer en Hendriks koken deze avond uitsluitend met West-Friese producten. Onno Kokmeijer is een geboren West-Fries en al jaren houder van 2 Michelinsterren met zijn restaurant Ciel Bleu in het Okura Amsterdam. Met zijn vierde plek in de top honderd van het blad Lekker van 2019 behoort Onno Kokmeijer tot de absolute top in Nederland. Met het exclusieve Gouden Eeuw-diner krijgt het West-Friese streekproduct een uniek podium. Onno Kokmeijer, Duco de Vries en Peter Commandeur, oprichters van de Westfriese tafel, zijn natuurlijk ontzettend trots op de producten uit de regio. "Wij zetten ons dan ook in om deze prachtige producten een groter podium te geven en meer mensen te inspireren met al het moois uit onze regio. Met een diner als dit combineren wij het beste uit West-Friesland op culinair en cultureel gebied."

Tijdens deze exclusieve diners in de intieme zeventiende-eeuwse Schutterijzaal, omringd door de vier nachtwachten van de Rembrandt van Hoorn, is plaats voor maximaal veertig personen per avond. Aanvang 18.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via goudeneeuwdiner@nh-catering.nl. Meer informatie: www.wfm.nl/goudeneeuw-diner of 0299-402034.


 

Meer berichten