De beste jeugdschakers komen zaterdag 12 oktober naar Hoorn.
De beste jeugdschakers komen zaterdag 12 oktober naar Hoorn. ((Foto: archieffoto))

Hutton jeugdschaakkampioenschap in Hoorn

HOORN - De beste jeugdschakers komen zaterdag 12 oktober naar Hoorn. Deze dag staat een prestigieus landelijk jeugdschaakkampioenschap op het programma: het Hutton jeugdschaaktoernooi, een Nederlandse kampioenschap voor jeugdteams van de regionale bonden. De zestigste editie van dit kampioenschap wordt gehouden op SG Copernicus aan de Nieuwe Steen 11.

Dit jaar vindt het toernooi plaats op Wereldschaakdag in Hoorn. De organisatie van het Hutton-toernooi is in handen van de Noord-Hollandse Schaakbond, die het samen met de Hoornse schaakvereniging Caïssa-Eenhoorn en SG Copernicus naar Hoorn heeft gehaald. De deelnemende regionale bonden mogen in vijf verschillende leeftijdscategorieën jeugdteams (van vier spelers) opstellen die het op gaan nemen tegen de andere bonden. Per categorie zijn prijzen te verdienen, maar ook voor het totaalklassement. De schaakbond die de meeste punten heeft behaald mag zich namelijk een jaar lang Hutton-kampioen van de regionale bonden van Nederland noemen.

De opening van het Hutton-toernooi is rond 12.00 uur in de aula van de Copernicus waarna de wedstrijden van start gaan. Na vijf wedstrijden wordt de eindstand opgemaakt. De prijsuitreiking is om 16.30 uur. Meer informatie over het toernooi: Robbert van Dijkhuizen, 06-41885535 of hutton@nhsb.nl.

Meer berichten