De Enkhuizer Sjappetouwtjes verzorgen dit jaar een intermezzo tijdens het achtste lustrum van de Zangersdag.
De Enkhuizer Sjappetouwtjes verzorgen dit jaar een intermezzo tijdens het achtste lustrum van de Zangersdag. ((Foto: aangeleverd))

Veertigste Senioren Zangersdag in Hoorn

HOORN - In de Regenboogzaal van wijkcentrum De Huesmolen, De Huesmolen 60 in Hoorn, vindt woensdag 16 oktober de veertigste editie van de Senioren Zangersdag plaats. De dag wordt om 10.00 uur geopend door wethouder Kholoud Al Mobayed. Daarna treden zes koren uit Hoorn en omstreken op, elk met een mini concert van twintig minuten. De deelnemende koren zijn: Seniorenkoor Gerard Boedijn, Schoorkoor, Westerhavenkoor (allen uit Hoorn), Con Brio (Lutjebroek), Sweelinckkoor (Wognum) en Zingen houdt Jong (Bovenkarspel).

De dag staat van oudsher in het teken van het elkaar stimuleren om te zingen en het plezier in het gezamenlijk zingen te benadrukken en is daarmee ook een promotiedag voor zang. Doordat het korte optredens zijn, is het ook een mooie gelegenheid om kennis te maken met de uiteenlopende repertoires en stijlen van de verschillende koren.

De dag is in 1980 voor het eerst georganiseerd door Henk Groenewegen, destijds dirigent van het Westerhavenkoor. Destijds was de term 'senioren'-koor zeer vernieuwend voor de leeftijdsgroep die toen nog als bejaarden werd aangeduid.

Een traditie is dat elk koor als onderdeel van het programma één zogenaamd meezinglied opneemt: een lied dat samen met de zaal wordt gezongen, waarbij de teksten via een beamer worden geprojecteerd. Naast koorzang zijn er gevarieerde intermezzo's. Pernelle Hoogland zingt een aantal stukken begeleid door Hans Weenink. De Enkhuizer Sjappetouwtjes, die dit jaar hun twintigjarig jubileum vieren, sluiten de dag af. Ze zingen uit hun repertoire van Nederlands- en Engelstalige liedjes, die direct of indirect te maken hebben met de zee, de zeeman, het zeeschip, de VOC en de visserij, die met wetenswaardigheden aan elkaar gepraat worden door hun eigen praatjesmaker.

De toegang is gratis. Meer informatie: www.seniorenzangersdag.nl.

Meer berichten