V.l.n.r.: Heidy Brakenhoff, Marjon van der Ven en Mariska Verhaar. Mariska is één van de geportretteerden.
V.l.n.r.: Heidy Brakenhoff, Marjon van der Ven en Mariska Verhaar. Mariska is één van de geportretteerden. ((Foto: Foto Hoekstra))

Wethouder Marjon van der Ven opent foto-expositie bij Pisa in Hoorn

HOORN - Inloophuis Pisa in Hoorn bestond 10 oktober officieel tien jaar. Dat heugelijke feit heeft het gastvrije huis voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden al op diverse momenten 'gevierd' dit jaar, maar ook de werkelijke verjaardag wilde Pisa niet ongemerkt voorbij laten gaan.

10 oktober trakteerde het team van Pisa iedereen die hen met verjaardagsbezoek vereerde op koffie/thee en gebak. Bovendien kwam wethouder Marjon van der Ven de expositie van Heidy Brakenhoff openen. Haar rakende foto's, die ook grotendeels zijn opgenomen in het boek 'Geef kanker een gezicht', zijn dan bij Pisa te zien.

Gastvrij

Pisa is een warm en gastvrij huis voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden en is gevestigd aan de Draafsingel 59 in Hoorn. Pisa is op alle werkdagen geopend. Naast de vrije inloopochtenden en -middagen biedt Pisa verschillende activiteiten aan: van ontspanningsmassage, yoga, creatieve expressie activiteiten en zingen tot lotgenotencontact, cursussen en informatieve themabijeenkomsten. Kindertijd en Chill@Pisa zijn speciale activiteiten voor kinderen en jongeren.

Vrijwilligers

Pisa werkt met goed getrainde gastvrouwen en -heren, deskundige activiteitenbegeleiders en wordt aangestuurd door een professionele coördinator. Pisa draait grotendeels op vrijwilligers en is bijna volledig afhankelijk van donaties en giften. Meer informatie: www.inloophuispisa.nl.

De foto-expositie is in elk geval tot een week na de opening in het inloophuis te bewonderen.

Meer berichten