Pisa in Hoorn viert tienjarig bestaan met spetterend benefietgala

Algemeen
Onder de 200 gasten bevonden zich de burgemeesters van Hoorn (Jan Nieuwenburg) en Alkmaar (Piet Bruinooge).
Onder de 200 gasten bevonden zich de burgemeesters van Hoorn (Jan Nieuwenburg) en Alkmaar (Piet Bruinooge). (Foto: aangeleverd)

HOORN - Schouwburg Het Park in Hoorn was donderdagavond 10 oktober het toneel van een spetterend benefietgala ter ere van het 10-jarig bestaan van Pisa, dé plek in West-Friesland voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. Onder de 200 gasten bevonden zich de burgemeesters van Hoorn, Jan Nieuwenburg en Alkmaar, Piet Bruinooge. Zij genoten van een sterrendiner verzorgd door de Noord-Hollandse chefs Lucas Rive, Michel van der Kroft en Hans Kuin en zagen een wervelende show gepresenteerd door gastvrouw Karin Bloemen. De avond werd mogelijk gemaakt door een groot aantal bedrijven en inwoners uit West-Friesland.

Andere artiesten die de avond opluisterden waren Edsilia Rombley, Bryan B, Sylvia Aimee (bekend van de beste singer/songwriter) en performers van Minh-Zone zoals The Diamond Strings met Mizai Kobi en Tjindara The Voice of Holland. Veilingmeester Johan van Streun van sportclub Only Friends (sportclub voor kinderen en jongeren met een beperking) leidde de veiling die uiteindelijk een bedrag van 51.500 euro voor Pisa opbracht. Ontroerend moment was de presentatie van de Pisa film 'Je kunt dit niet alleen', waarin bezoekers, patiënten en nabestaanden, vertellen over wat Pisa voor hen heeft betekend.

De mens erachter

Karin Zeeman, voorzitter van Pisa: "Het is belangrijk dat er niet alleen aandacht is voor de medische kant van de ziekte kanker, maar ook voor de mens erachter. Als Pisa vervullen we daarin een belangrijke rol. In dit jubileumjaar hebben we volop van ons laten horen om aandacht te vragen voor wat we doen en om de mensen die ons nog niet kennen te bereiken. Bij Pisa staat niemand er alleen voor. Met praten, informatie, steun en aandacht, de 4 letters van Pisa, geven we onze bezoekers een handvat om verder te gaan. Zodat bezoekers elke keer een stukje lichter de deur uit gaan dan ze binnen komen."

Over Pisa

Pisa is een warm en gastvrij huis voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden en is gevestigd aan de Draafsingel 59 in Hoorn. Pisa is op alle werkdagen geopend. Naast de vrije inloopochtenden en -middagen biedt Pisa verschillende activiteiten aan: van ontspanningsmassage, yoga, creatieve expressie activiteiten en zingen tot lotgenotencontact, cursussen en informatieve themabijeenkomsten. Kindertijd en Chill@Pisa zijn speciale activiteiten voor kinderen en jongeren. Pisa werkt met goed getrainde gastvrouwen en -heren, deskundige activiteitenbegeleiders en wordt aangestuurd door een professionele coördinator. Pisa draait grotendeels op vrijwilligers en is bijna volledig afhankelijk van donaties en giften. Voor meer informatie: www.inloophuispisa.nl.