Het clubgebouw van biljartvereniging is weer als nieuw. Op de voorgrond Bert Spoelstra (l) en Ruud van der Gracht.
Het clubgebouw van biljartvereniging is weer als nieuw. Op de voorgrond Bert Spoelstra (l) en Ruud van der Gracht. ((Foto: Foto Hoekstra))

Biljartvereniging NHD Zwaag in nieuw jasje

ZWAAG - Een ware metamorfose; zo kun je het resultaat van de grote opknapbeurt van het clubgebouw van biljartvereniging NHD in Zwaag wel noemen. Het hele interieur van het gebouw aan de Dorpsstraat is onder handen genomen en dit heeft geresulteerd in een clubgebouw dat weer jaren mee kan. Wie de nieuwe inrichting zelf wil bewonderen, is zondag 3 november tussen 14.00 en 17.00 uur van harte welkom tijdens de 'borrelmiddag'.

NHD, de Noord-Hollandse Driebandenvereniging, werd in 1986 opgericht en bestaat nu uit zo'n 96 leden. "Inmiddels spelen we niet meer alleen maar driebanden, maar ook veel libre", legt voorzitter Leo Klaver uit. "Het clubgebouw waar we nu in spelen, is in 2001 neergezet en ingericht. Na twintig jaar vond het bestuur, aangemoedigd door een aantal leden, dat het tijd was om de boel eens lekker op te frissen. Van het een kwam het ander. Het bleef namelijk niet alleen bij schilderwerk, ook het oude rek waar de traditionele lampen aan hingen, is vervangen door elementen boven de tafels met ledverlichting en akoestisch dempend materiaal. Het geluid in de zaal is daardoor aangenamer geworden. Verder zijn er nieuwe wandtafeltjes geplaatst. Alle bekabeling is prachtig weggewerkt waardoor het gebouw een mooie strakke lijn heeft gekregen." Voor de kleuren schakelde de club een heuse kleurenstyliste in: Hanna Groot. Andere namen die zeker even genoemd moeten worden zijn Elwin Klaver en zijn vader, Theo Lageveen, Jos Klaver en Paul Groot. "Daarnaast heeft een grote groep leden flink de handen uit de mouwen gestoken. Zij hebben een mooie bijdrage geleverd aan deze metamorfose. Van andere clubs en natuurlijk van onze eigen leden krijgen we veel complimenten over het resultaat. Ons hele gebouw heeft nu zuinige ledverlichting en door onze synthetische biljartlakens zijn de verwarmingskosten van de biljarttafels ook gedaald. Beter voor de clubkas én beter voor het milieu."

Kom het vernieuwde clubgebouw zondag 3 november bewonderen en maak meteen kennis met de vereniging. Het adres is Dorpsstraat 173a in Zwaag (achter café de Witte Valk). Kijk voor meer informatie over de club op www.biljartvereniging-nhd.nl.

Meer berichten