Sint Martinuskerk in Zwaag.
Sint Martinuskerk in Zwaag. ((Foto: aangeleverd))

Try-out St. Caecilia Zwaag met eerste divisionisten

ZWAAG - Muziekliefhebbers opgelet: Lamoraal van Egmont, Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam en St. Caecilia Zwaag treden zondag 3 november op in Zwaag ter voorbereiding op hun concoursoptredens. Deze try-out - alsof het voor het echie is – vindt plaats in de Sint Martinuskerk in Zwaag. Later in november gaan de drie orkesten op concours in Enschede waar hun programma wordt beoordeeld door een professionele jury.

St. Caecilia Zwaag komt uit in de derde divisie en speelt onder andere muziek uit de musical Tin Tin. De andere orkesten komen beide uit in de eerste divisie, de hoogste divisie van de muziekbond. Voor de echte muziekliefhebbers belooft dit daarom een spectaculaire middag te worden. En voor de muzikanten een spannende middag, want hier wordt getest of de concoursstukken er goed in zitten.
SHA - origineel opgericht als de Shell Harmonie - komt uit Amsterdam en staat onder leiding van een oude bekende van St. Caecilia, namelijk oud-dirigent Lex Bak. Bij dit harmonie-orkest spelen zowel amateurs als professionals uit binnen- en buitenland en SHA heeft onder andere optredens gegeven in de Beurs van Berlage en De Duif in Amsterdam. Lamoraal is een fanfare uit Egmond en staat net als St. Caecilia onder leiding van dirigent Michael de Graaf. Lamoraal speelt 3 november onder andere twee delen uit het wereldberoemde 'The Planets' van Gustav Holst.

Iedereen is zondag 3 november om 14.00 uur van harte welkom in de Sint Martinuskerk aan de Pastoor Nuijenstraat. De toegang is gratis. Meer informatie: www.stcaecilia.com.

Meer berichten