Leesgroepen komen zes à zeven keer per jaar bij elkaar, gewoonlijk roulerend bij de deelnemers thuis.
Leesgroepen komen zes à zeven keer per jaar bij elkaar, gewoonlijk roulerend bij de deelnemers thuis. ((Foto: Arjanneke vd Berg))

Bijeenkomst over start leesgroep filosofie in Hoorn

HOORN - Mooie boeken lezen, daarover inspirerende gesprekken voeren en nieuwe mensen ontmoeten? In de Bibliotheek Hoorn is maandagmiddag 18 november een informatiebijeenkomst over de start van een leesgroep filosofie.

De bijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia in samenwerking met de bibliotheek. Senia richt in heel Nederland leesclubs op en brengt zo mensen die graag lezen bij elkaar. Zo zijn er ook leesgroepen moderne literatuur, klassiekers uit de wereldliteratuur, (kunst)geschiedenis, biografieën en moderne talen. Ook zijn er overal in het land muziek-luistergroepen opgericht. Ga naar de website www.senia.nl en kijk wat Senia kan bieden.

Discussievragen

De leesgroepen maken een keuze uit een gevarieerde boekenlijst, opgesteld door deskundigen. Leesgroepen komen zes à zeven keer per jaar bij elkaar, gewoonlijk roulerend bij de deelnemers thuis. De boeken worden besproken aan de hand van leeswijzers met discussievragen die het gesprek in de leesgroep houvast bieden. Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.

Praktische informatie

Belangstellenden zijn welkom op 18 november in de Bibliotheek Hoorn, Wisselstraat 8. Aanvang 15.00 uur. De bijeenkomsten zijn gratis en vrijblijvend. Graag aanmelden via e-mail: els.scholtes@senia.nl of info@senia.nl.
Wie geïnteresseerd is in wat Senia kan bieden aan leesclubs en muziek-luistergroepen, kan dit laten weten aan de contactpersoon van Senia in de regio, via e-mail els.scholtes@senia.nl. Zij kan dan een bijeenkomst organiseren.

Meer berichten