Kinderen hebben regelmatig nieuwe sokken nodig. Doneer ze aan de kinderkledingbank in de buurt.
Kinderen hebben regelmatig nieuwe sokken nodig. Doneer ze aan de kinderkledingbank in de buurt. ((Foto: Adobe Stock))

Actie Sokken voor jou

REGIO - Sokken voor jou is een inzamelingsactie van nieuwe baby- en kindersokken voor kinderen in armoede. De ingezamelde sokken worden via kinderkledingbanken (met ANBI status) uitgereikt aan kinderen in de regio.

Kinderkledingbanken werken vooral met tweedehands kleding, voor sokken en ondergoed is dat om hygiënische redenen niet mogelijk. De kinderkledingbank is erg blij met aanbod van nieuwe artikelen, zoals alle maten nieuwe kousen (van baby tot volwassen), maillots, leggings, ondergoed en rompers.

Bewindvoerder

Marleen Verkade (38) uit Avenhorn is bewindvoerder van Bewind voor jou. "Ik ken de kinderkledingbanken in Hoorn en Stedebroec door mijn werk als bewindvoerder en budgetcoach. Ik werk in beide regio's en ontmoet dan gezinnen die een beroep doen op de kinderkledingbank. Deze doet meer voor hen dan alleen het verstrekken van kleding. Ze zetten zich, met vrijwilligers, enorm in voor gezinnen waarbij de kinderen in armoede opgroeien. En ook wat extra's voor de gezinnen in de decembermaand."

Nieuwe sokken

De Avenhornse zag dat degenen die gebruik maakten van de kinderkledingbank altijd behoefte hebben aan nieuwe sokken voor de kinderen, maar hoorde dat het aanbod hiervan niet zo groot is. En kids hebben nu eenmaal regelmatig nieuwe kousen nodig.

Kerstgedachte

Vanuit de kerstgedachte om iets voor een ander te doen, is het idee Sokken voor jou ontstaan. "De kinderkledingbanken reageerden zeer positief op het idee", laat Marleen enthousiast weten, "en ook de winkeliers werken graag mee. Ik ben nog op zoek naar meer winkeliers die sokken willen inzamelen tot eind december. Welke winkeliers in de regio willen zich aansluiten bij Sokken voor jou? Wil je ook kindersokken inzamelen, stuur dan een e-mail naar info@bewindvoorjou.nl voor meer informatie. De inzameling loopt nu al goed, maar er kunnen nog veel meer sokken bij."

Inzamelpunten winkeliers

De inzameling loopt via inzamelpunten bij winkeliers, bedrijven en scholen. Dat is in Avenhorn bij de HEMA, aan Vijverhof 40 (van maandag tot en met donderdag van 09.00 tot en met 18.00 uur, vrijdag van 09.00 tot 20.00 uur en zaterdag tot 09.00 tot 17.00 uur. De kledingstukken kunnen ook worden afgegeven in 4everKIDZ, De Goorn 53a in De Goorn (dinsdag tot en met zaterdag van 09.30 tot en met 17.30 uur).

Inleveren

"Woon je niet in de buurt van een inzamelpunt, maar wil je toch sokken inleveren, stuur ze dan per post naar Postbus 30, 1633 ZG Avenhorn. Wie liever geld wil doneren voor sokken, dan kan dat rechtstreeks aan de kinderkledingbank Hoorn, De Oude Veiling 106 in Zwaag.

Symbolisch

Wie wil Marleen helpen om zoveel mogelijk sokken in te zamelen? "De afgelopen twee jaar zamelde ik als kerstactie (overgebleven) cadeaubonnen in, die natuurlijk altijd welkom zijn bij mensen die het financieel zwaar hebben. Maar ik vind sokken ook symbolisch een warm gebaar."

Meer berichten