Vitamine G voor Risdam-Noord

Algemeen

ZWAAG - Na een succesvolle lezing en een geslaagde natuurfietstocht in oktober organiseert de buurtgroep Risdam-Noord Groen! weer twee activiteiten in november. Ook deze staan in het teken van 'Vitamine G(roen) voor Risdam-Noord'. Donderdag 14 november geven vier lokale sprekers een presentatie waarbij de biodiversiteit in de woonwijk centraal staat. De avond vindt plaats in Wijkcentrum De Cogge (Akkerwinde 44 in Zwaag) en begint om 20.00 uur, de inloop is vanaf 19.45 uur. De toegang is gratis.

Dat is ook het geval bij het planten van een zestal fruitbomen in het openbaar groen op vrijdag 22 november om 16.00 uur. Wethouder Simon Broersma zal de spade ter hand nemen en in het veldje waar nu een eenzame korfbalpaal staat een zestal fruitbomen feestelijk planten. Deze pluktuin komt in de omzoming van het veldje dat ligt tussen De Lange Akker, De Opgang en de Medemblikkervaart. Verwacht wordt dat de klus om 16.30 uur geklaard is waarna er een feestelijk drankje gedronken wordt in De Cogge.

Wijkgenoot Anton Greefkes vertelt: "Het is prachtig dat meer vitamine G voor achtertuin en openbaar groen alle aandacht krijgt. Super vrijwilligster Janny van Diepen, zij is bij diverse scholen actief, vertelt op 14 november over meer fleur in de wijk. Hans Timmerman bespreekt de bomen in Risdam-Noord waarna wijkbewoonster Coraline van Velzen zal spreken over het groen en meer in het sport- en recreatiepark in het noorden van de wijk. Ten slotte wordt de avond besloten door een bijdrage van Ed Achterberg van de gemeente Hoorn. Hij bespreekt de Groenvisie met de blik gericht op onze wijk. Kortom, een avond die je als wijkbewoner niet mag missen!"

Tijdens de avond in Wijkcentrum De Cogge worden ook de ins en outs over de te planten zes appel- en perenbomen uit de doeken gedaan. Het project 'Vitamine G voor Risdam-Noord' wordt mede mogelijk gemaakt door het Betrekken bij Groen Fonds van de Provincie Noord-Holland. Voor vragen is de buurtgroep te bereiken via info@risdamgroen.nl.