Tijdens zijn verblijf in Nederland logeert Sinterklaas in het Westfries Museum.
Tijdens zijn verblijf in Nederland logeert Sinterklaas in het Westfries Museum. ((Foto: WFM))

Cadeau van de Sint: gratis naar Halve Maen in Hoorn

HOORN - Sint-Nicolaas komt zaterdag 16 november aan in Hoorn. Om 11.30 uur stapt hij vanaf 'Pakjesboot 12' aan wal op de Doelenkade. Hij wordt begeleid door de Hoornse zeevaardersvloot onder aanvoering van de Halve Maen. Vanwege zijn verjaardag trakteert de Sint iedereen in Nederland op gratis toegang tot de Halve Maen zolang hij in Nederland is. Tijdens zijn verblijf logeert de goedheilig man in het Westfries Museum.

Omdat de Halve Maen nog maar tot april in Hoorn is te bezoeken, heeft de Sint besloten tot een cadeau. Vanaf 16 november tot en met 8 december kan iedereen de Halve Maen gratis bezoeken. De Halve Maen is in deze periode alleen in de weekenden open van 12.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.halvemaenhoorn.nl.

De 'Pakjesboot 12' is zaterdag 16 november vanaf 15.00 uur en zondag 17 november tussen 10.30 en 18.30 uur te bezoeken op haar ligplaats aan de steiger tegenover Brasserie Oostereiland. Tickets zijn vooraf te reserveren via www.pakjesbootdagen.nl.

Logeerpartij

Tijdens zijn verblijf in Nederland logeert Sinterklaas in het Westfries Museum. Hij heeft daar zijn eigen werkkamer, eetkamer, slaapkamer én een opslagkamer voor snoepgoed. Overdag is Sinterklaas op stap, maar iedereen kan zijn logeeradres wél bezoeken. Kinderen tot achttien jaar hebben gratis toegang. Vanaf maandag 18 november is er een speciaal programma voor scholen. De groepen 1 en 2 kunnen zich opgeven voor een rondleiding van ongeveer één uur bij educatie@wfm.nl.

Zeevaardersdiploma

Zolang Sinterklaas in Hoorn is, kunnen kinderen hun zeevaardersdiploma behalen. Wie de opdrachten in het Westfries Museum, bij de Halve Maen en op de 'Pakjesboot 12' goed heeft gedaan, krijgt een diploma en een leuke beloning.

Lekkernijen

Zaterdag 30 november en zondag 1 december kunnen bezoekers in het Westfries Museum alles te weten over het Sinterklaasfeest en lekkernijen in de Gouden Eeuw. Een zien-doen-ruiken-proeven-familieactiviteit voor jong en oud. Woensdagavond 27 november verzorgt Ad Geerdink, directeur van het Westfries Museum, in het Foreestenhuis een lezing over 'De vele gezichten van Sinterklaas'. Een boeiende, verrassende en humoristische kijk op de eeuwenoude en rijke traditie van het Nederlandse Sinterklaasfeest. De lezing begint om 20.00 uur.

Meer berichten