'Twee ezeltjes' van Isaac Israels.
'Twee ezeltjes' van Isaac Israels. ((Foto: collectie Rijksmuseum Amsterdam))

'Koele Kinder Tour' tijdens Koele Wateren in Westfries Museum Hoorn

HOORN - In het Westfries Museum is tot en met 16 februari 2020 de tentoonstelling Koele Wateren te zien. Speciaal voor deze tentoonstelling is een kinderaudiotour ontwikkeld: de 'Koele Kinder Tour'. Aan de hand van verhalen, liedjes en opdrachten leren kinderen om samen te kijken en te luisteren naar Koele Wateren.

De tentoonstelling Koele Wateren is verdeeld in vier thema's: Rivieren en dijken, Plassen en vaarten, Zee en zeevaart en Vissers en strand. Per thema wordt een aantal schilderijen in de kinderaudiotour uitgelicht, twaalf werken in totaal. Door middel van leuke, beschrijvende verhalen, gezellige kinderliedjes en kijk- en doe-opdrachten worden kinderen geprikkeld om goed naar de schilderijen te kijken.

Podcatcher

De gratis kinderaudiotour maakt de tentoonstelling Koele Wateren op een leuke en interactieve manier toegankelijk voor kinderen van vier tot twaalf jaar. Met een podcatcher, een interactieve audiohandset, kunnen ze de 'Kinder Tour'-bordjes bij de schilderijen activeren. Vervolgens worden ze meegenomen in de verhalen achter de schilderijen.

De expositie Koele Wateren is een oogstrelende selectie van veertig schilderijen uit de collectie van het Rijksmuseum. Vier eeuwen kunst met water in de hoofdrol als vriend én vijand. Daarnaast wordt in de tentoonstelling een link gelegd met de toekomst. Wat gebeurt er als de zeespiegel zes meter stijgt en hoe ziet Nederland er over tweehonderd jaar uit? De tentoonstelling is gratis toegankelijk voor kinderen tot achttien jaar. Kijk voor meer informatie op www.wfm.nl/koele-wateren.

Meer berichten