Foto-expositie in Expoost Hoorn: Alle 13 goed!

Algemeen

HOORN - Dertien Noord-Hollandse fotografen exposeren tot en met 8 december bij Expoost aan de Roode Steen 15 in Hoorn. De deelnemende fotografen zijn Hans Albers, Madelon Dielen, Wessel van der Haar, Armando Jongejan, Rianne Noordegraaf, Kenneth Stamp, Ben de Vos, Duco de Vries, en van fotografencollectief Studio 133: Marieke Hoogland, Jos Konijn, Erik de Kuijper, Jeroen Otto en Dime Spijkerman.

Van de dertien fotografen worden er deze keer twee uitgelicht: Madelon Dielen en Armando Jongejan.

Armando Jongejan toont in Expoost een bijzondere reportage. In 2016 werd hij door abt Gerard Mathijsen uitgenodigd om de veranderingen binnen de muren van het slot van de Sint-Adelbertabdij in Egmond-Binnen vast te leggen. Deze reportage laat verschillende aspecten van het dagelijks leven van de monniken zien. Het is een fotoreportage van het spirituele en het dagelijkse leven van de Egmondse abdijgemeenschap, gericht op het gebed en onderlinge dienstbaarheid: Monnikenleven.

Madelon Dielen heeft haar studio aan de Factorij in Zwaag. Hier verzorgt zij onder andere workshop en masterclasses. Ook organiseert en begeleidt zij jaarlijks meerdere fotoreizen naar steden als New York, Londen, Barcelona en de mooiste landschappen, zoals de Lofoten, Schotland en haar tweede thuis IJsland. Van dit land zijn prachtige foto's en films te zien op de expositie. Daarnaast is Madelon fulltime werkzaam als fotograaf voor het bedrijfsleven en is zij de huisfotograaf van het Zuiderzeemuseum.

De lommerrijke tuin van Expoost is gehuld in herfsttinten waarin de beeldhouwwerken van Gerard Höweler en Ton Kalle nog mooier tot hun recht komen. Deze werken zijn ook nog tot en met 8 december te bewonderen.

De tentoonstelling is te zien op woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Entree is gratis.