Project Geestdrift presenteert in het Foreestenhuis de voorstelling 'The Long and Winding Road'.
Project Geestdrift presenteert in het Foreestenhuis de voorstelling 'The Long and Winding Road'. ((Foto: Kees Dalmeijer))

Muzikale roadtrip met Volksoperahuis en Marion Bloem in Foreestenhuis Hoorn

HOORN - Project Geestdrift presenteert vrijdag 29 november, in samenwerking met Karavaan, de voorstelling 'The Long and Winding Road' in het Foreestenhuis aan het Grote Oost 43 in Hoorn. Jef Hofmeister brengt, samen met Kees Scholten van Het Volksoperahuis, met deze voorstelling een ode aan zijn overleden vrouw. Maar vooral kijkt hij met verwondering naar het mysterie van de dood, naar de liefde en naar het leven.

Acht jaar lang reisde Jef met zijn vrouw de wereld over en in elke stad die zij bezochten, schreef hij een lied. Deze nummers komen nu 'thuis' en vormen de rode draad van 'The Long and Winding Road'.

Schrijfster Marion Bloem vertelt in deze muzikale roadtrip op haar eigen vaak hilarische wijze over de rol van de dood in haar leven: van het doodmeppen van vliegen tot het verlies van een geliefde. Hot Eddy & The Blue Mondays voorzien haar rake observaties van muzikaal commentaar met als motto: Ik ga dood maar ik laat me niet kisten.

Ontmoeting en inspiratie

Project Geestdrift is een initiatief om door middel van inspirerende voorstellingen bezoekers kennis te laten maken met de mooie Doopsgezinde kerkjes in Noord-Holland Noord. Project Geestdrift werkt hierin samen met Karavaan, bekend van haar geëngageerde locatietheater. Elke voorstelling wordt gecombineerd met een contextprogramma, waarin ontmoeting, inspiratie en verdieping centraal staan.

Kaarten kosten 7,50 euro en zijn online te bestellen via www.projectgeestdrift.nl. De voorstelling begint om 20.00 uur.

Meer berichten