Verzet op Zolder vertelt het verhaal van gewone mensen in een ongewone situatie.
Verzet op Zolder vertelt het verhaal van gewone mensen in een ongewone situatie. ((Foto: Hans de Groot))

Musicalvereniging Westend Hoorn pakt uit voor 40-jarig jubileum

HOORN - Er klinkt verwachtingsvol geroezemoes in de zaal. 'Verzet op Zolder' staat op het punt om te beginnen in Schouwburg Het Park. Musicalvereniging Westend brengt dit jaar niet zoals gebruikelijk een bekende musical, maar heeft speciaal voor het veertigjarig bestaan een tweeluik laten schrijven over de Tweede Wereldoorlog in Hoorn. Een thema dat perfect aansluit bij de 75 jaar vrijheid die we dit jaar als land vieren.

Verzet op Zolder vertelt het verhaal van gewone mensen in een ongewone situatie. De leden van toneelvereniging 'Op Zolder' uit Hoorn besluiten zich tijdens de Tweede Wereldoorlog met humor en satire te verzetten tegen de Duitse overheersing. De oorlog blijft alleen maar duren en de sfeer in de stad wordt grimmiger. Wie kun je nog vertrouwen?

Het doek gaat open en onmiddellijk verstomt het geluid in de zaal. Al snel wordt duidelijk dat Westend groots uitgepakt heeft voor het jubileum. Het decor laat op sublieme wijze de skyline van Hoorn zien. Door middel van decorstukken wordt treffend getoond waar we ons bevinden: op straat, op zolder of bij een van de hoofdpersonages thuis. De prachtige muziek van Gerbrand van Kolck en scriptteksten van Marc-Peter van der Maas worden eer aan gedaan door de uitvoering van de spelers van Westend. Je kan duidelijk merken dat er keihard gewerkt is om deze bijzondere productie op de planken te krijgen.

Onder regie van Ineke de Geus, muzikale leiding van Bas Jongsma en choreografie van Sanne Ooms, kan Westend trots zijn op het resultaat van wat door sommigen al 'de Hoornse Soldaat van Oranje' genoemd wordt.

Verzet op Zolder wordt niet meer opgevoerd. Stil Verzet - deel twee van het tweeluik - kan los van deel één gezien worden, op 9 en 10 mei 2020. Kaarten: www.hetpark.nl.

Oproep

Wie heeft thuis nog foto's, gemaakt in West-Friesland uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog liggen? Stuur deze met een verhaal naar redactie.wfr@rodi.nl en misschien ziet u uw foto wel terug in deze krant. De beste foto's worden bovendien getoond in een speciale foto-expositie in Schouwburg het Park in Hoorn, tijdens de voorstelling 'Stil Verzet' van musicalvereniging Westend - 9 en 10 mei 2020.

Meer berichten