Op de begraafplaats Zuiderveld worden kaarsjes aangestoken voor de overleden kinderen.
Op de begraafplaats Zuiderveld worden kaarsjes aangestoken voor de overleden kinderen. ((Foto: Jeroen Taalman))

Wereldlichtjesdag in Hoorn: lichtjes voor overleden kinderen

HOORN - Wereldlichtjesdag vindt op de tweede zondag in december plaats. Deze dag steken mensen over de hele wereld om 19.00 uur kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor alle mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

World Wide Candle Lighting is ontstaan in 1997 in Amerika, door The Compassionate Friends. Inmiddels worden wereldwijd op de tweede zondag van december om 19.00 uur lokale tijd kaarsen gebrand voor overleden kinderen. Zo creëren we samen een golf van licht.

Zuiderveld

Wie een kind(je) verloren heeft, is zondag 8 december van harte welkom op begraafplaats Zuiderveld, Zuiderveld 1 in Hoorn. Broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden en mensen die zich verbonden voelen zijn allemaal welkom. Aanvang 18.30 uur. Aanwezigen steken kaarsen aan, luisteren naar mooie muziek en kunnen lichtjes in een bootje op de vijver laten varen. Er is koffie, thee en warme chocomelk. De toegang is gratis. Wie de naam van zijn of haar kind genoemd wil horen, kan dit doorgeven via info@charonhoorn.nl, de Facebookpagina 'Wereldlichtjesdag in Hoorn' of via 06-45244451 (Natalie).

Wie de herdenking niet kan bijwonen, kan thuis om 19.00 uur een kaarsje branden. Meer informatie: www.wereldlichtjesdag.nl.

Meer berichten