Samir Bashara feliciteert winnares Kate.
Samir Bashara feliciteert winnares Kate. ((Foto: aangeleverd))

Leerling Mariaschool in Hoorn wint 'Mijn Wereldwens'

HOORN - Uit alle 940 Wereldwensen heeft Kate uit groep 7 van de Mariaschool in Hoorn de eerste prijs gewonnen met haar duurzame wereldwens. Zij wil graag het plastic uit de sloten rondom haar school vissen en daar een kunstwerk van maken. Donderdag 28 november heeft wethouder Samir Bashara de prijzen uitgereikt. Kate kreeg een cadeaubon en voor haar hele klas een interactieve workshop over het milieu en schone energie.

'Mijn Wereldwens' is onderdeel van de Hoornse Schooldag van de duurzaamheid, die 1 november plaatsvond. De jury bestond uit: de winnares van vorig jaar (Raphaëlla van basisschool De Rank), wethouder Samir Bashara, MAK Blokweer en Gemeente Hoorn. De jury heeft drie duurzame wereldwensen geselecteerd op basis van haalbaarheid, originaliteit en de bijdrage aan een duurzame stad. De tweede plaats is voor 19 leerlingen van basisschool Het Kompas, met hun Wereldwens voor een moestuin voor school. De derde plaats is voor een leerling uit groep 8 van basisschool De Wingerd. Haar Wereldwens is het bouwen van een groot insectenhotel. Ook zij vielen in de prijzen. Het Kompas mag één dag technische proefjes doen in een speciale vrachtwagen. Groep 8 van De Wingerd krijgt in het Zuiderzeemuseum een workshop over evacuatie bij een overstroming.

Plastic soep

Wethouder Samir Bashara was enthousiast over alle kinderwensen die bedacht zijn. "De kinderen hebben weer veel uiteenlopende wensen voor een duurzame stad. Je merkt dat de bewustwording bij jongeren groter wordt en dat is mooi." De Hoornse Schooldag van de duurzaamheid is een initiatief van stichting Schooldag van de duurzaamheid, MAK Blokweer en de gemeente Hoorn. Meer informatie: www.schooldagvandeduurzaamheid.nl.

Meer berichten