De documentaire vertelt het verhaal over de uit Overijssel afkomstige Amsterdamse School-kunstenaar Hildo Krop.
De documentaire vertelt het verhaal over de uit Overijssel afkomstige Amsterdamse School-kunstenaar Hildo Krop. ((Foto: aangeleverd))

Documentaire over Hildo Krop bij Cinema Oostereiland in Hoorn

HOORN - Cinema Oostereiland vertoont elke maand een film over kunst. Dinsdag 10 december is dit de documentaire 'Hildo Krop – beeld van een kunstenaar'.

Producent van de film Joost Schrickx, geboren in Hoorn en ook de maker van 'De oorlog van mijn vader', is bij de voorstelling aanwezig. Kunsthistoricus Jeroen Damen verzorgt een inleiding en nagesprek.

De documentaire vertelt het verhaal over de uit Overijssel afkomstige Amsterdamse School-kunstenaar Hildo Krop. Eind 1912 vestigde Krop zich, na vele omzwervingen, definitief in Amsterdam. Hij bleef hier tot aan zijn dood in 1970 keihard werken aan zijn reusachtige beeldhouw-oeuvre. Zijn opvallende levensverhaal, waarin de relatie met zijn zoon, de fotograaf Johan Krop, centraal staat, geeft tegelijkertijd een prachtig beeld van deze roerige periode in de Nederlandse geschiedenis.

Aanvang 19.30 uur. Kaartverkoop: www.cinemaoostereiland.nl. Telefonisch reserveren dagelijks tussen 10.00 en 12.00 uur: 0229-232296.

Meer berichten