Benjamin Herman is een veelzijdige spil in de Nederlandse muziekwereld.
Benjamin Herman is een veelzijdige spil in de Nederlandse muziekwereld. ((Foto: aangeleverd))

Saxofonist Benjamin Herman in Het Huis Verloren in Hoorn

HOORN - Benjamin Herman is één van de opvallendste en meest uitmuntende Nederlandse saxofonisten van dit moment. Hij werkte samen met iedereen, van dichters tot rappers, van Candy Dulfer tot Mischa Mengelberg en is daarmee een veelzijdige spil in de Nederlandse muziekwereld. Donderdag 12 december komt hij samen met zijn kwartet naar Hoorn.

Of hij nu grooved met New Cool Collective, heftige punkjazz speelt met Bughouse of gladde smooth jazz op de planken brengt met Project S, door zijn heerlijke sound en weergaloze timing maakt het eigenlijk niet uit tegen welke achtergrond Benjamin Herman zijn solo's afsteekt. Aanstekelijk is het altijd. Zijn energieke spel en zijn stevige geluid vormen een inspiratiebron voor generaties jonge saxofonisten. De saxofoonsoli van Herman vallen op door de dikke klank en het percussieve karakter, deels te danken aan de extreem dikke rieten die hij gebruikt.

Met zijn kwartet maakt Nederlands hardst swingende saxofonist ronkende souljazz en hard bop. Met op piano Timothy Banchet, Thomas Pol op contrabas en Joost Patocka op drums vormt hij een superkwartet dat het gaspedaal gedurende het concert steeds iets verder intrapt.

Hot House Hoorn, Lost into Jazz in Het Huis Verloren, Kerkstraat 10b in Hoorn. Aanvang 21.00 uur, zaal open 20.00 uur. Kaarten: www.hethuisverloren.nl .

Meer berichten