In alle Hoornse wijken is een thuisrestaurant.
In alle Hoornse wijken is een thuisrestaurant. ((Foto: aangeleverd))

Hoorn opent in december 34 nieuwe restaurants

HOORN - De kerstperiode is een tijd van warmte, gezelligheid en ontmoeten. En waar kan dat beter dan in een gezellige sfeer aan tafel? Tijdens 'Ontmoeten aan Tafel', voorheen bekend als 'Glouwe Bai de Buren' kan dat. Tussen 16 en 31 december openen 34 thuisrestaurants hun deuren voor een gezellige culinaire ontmoeting met buurt- en/of stadsgenoten.

Wat begon als 'Glouwe Bai de Buren', een idee van Vera Truijens vanuit Herberg Hoorn, is al twee jaar een groot succes. Stadsgenoten ontmoeten tijdens een ongedwongen etentje in de kerstperiode. Eten verbindt, zeker als het bij mensen thuis gebeurt, in je eigen buurt of stad. 'Ontmoeten aan Tafel' is daarom bij uitstek het initiatief dat mensen samenbrengt. Dit jaar openen 34 thuisrestaurants hun deuren.

Wie wel zin heeft in een gezellig etentje met buurt- of stadsgenoten, gaat naar vooreenmooiestad.nl/ontmoeten en zoekt een thuisrestaurant uit. Er zijn geen kosten verbonden aan het etentje en er is er altijd een in de buurt, want in alle Hoornse wijken is een thuisrestaurant. Wel is het van belang dat mensen zich opgeven. Dat kan makkelijk via de aanmeldknop.

Ontmoeten aan Tafel is één van de activiteiten die georganiseerd wordt vanuit stichting Herberg Hoorn via de stadscommunity 'Voor een mooie stad'. In december organiseert en bundelt de stichting allerlei activiteiten in de stad, die samen bijdragen aan een gevoel van verbondenheid rond het thema 'Stad van Ontmoeting'.

Meer berichten