Talisa en Carolien zijn heel blij met hun geschonken fiets.
Talisa en Carolien zijn heel blij met hun geschonken fiets. ((Foto: Theo Annes))

Jan en Mans reiken jubileumfiets uit in Hoorn

HOORN - Mans Semler en Jan Kooijman knappen fietsen op voor de feestdagen om te schenken aan kinderen, waarvan de ouders niet de middelen hebben om een goed rijwiel te kopen voor hun kids. Het idee ontstond vorig jaar voor de kerst en de fietsenactie was toen zo'n succes dat ze doorgingen met hun initiatief.

De weldoeners reikten maandag 9 december een jubileumfiets uit aan Talisa de Vries (4). Zij ontving de 500e opgeknapte fiets, waar ze ontzettend blij mee is. Oma Attie Atsma was mee om dit mooie moment mee te maken. Tegelijkertijd kreeg Carolien Alsohajli (6) fiets nummer 501; een prachtig exemplaar, waar ze voorlopig mee de weg op kan. Haar ouders Atta en Lilyana vinden het fijn dat Mans en Jan deze fietsenactie op touw hebben gezet.

HSV Sport stelt ruimte beschikbaar voor deze actie en bestuurslid Paul Buis (linksachter) benadrukt dat de actie snel uit z'n jasje groeit. Aan de gemeente is een hulpaanvraag ingediend om uit te breiden met twee zeecontainers. Na het opknappen van deze containers is er voor de heren meer ruimte om alle fietsen te stallen. En om meer gezinnen blij te maken met een fiets die voor hen onmogelijk is om aan te schaffen.

Meer berichten