Zes cursisten vanuit verschillende groepen en disciplines exposeren meerdere door hen gemaakte werkstukken.
Zes cursisten vanuit verschillende groepen en disciplines exposeren meerdere door hen gemaakte werkstukken. ((Foto: aangeleverd))

Expositie De Blauwe Schuit in Hoorn

HOORN - In Kunst- en Cultuurcentrum De Blauwe Schuit is van 12 januari tot 27 maart een nieuwe expositie te zien. Zes cursisten vanuit verschillende groepen en disciplines exposeren meerdere door hen gemaakte werkstukken, zoals beeldhouwwerken, keramiek en houtskooltekeningen. De expositie wordt zondag 12 januari om 16.00 uur geopend.

Twee cursisten exposeren met keramiek. Tin Thenu Buijsman exposeert bas-reliëf werkstukken met voorstellingen uit de natuur. Monique Blokhuis-Dekker is gek op allerlei vormen van creativiteit waaronder het maken en/of creëren. Bij De Blauwe Schuit doet ze dit met klei en haar werkstukken ontstaan zonder vooraf bedacht idee, waardoor zij steeds verrast blijft. Nog meer ruimtelijk werk is te zien van Martin Stokhof de Jong, die zich bezighoudt met beeldhouwen in verschillende soorten steen. Werkstukken op het platte vlak worden ook gemaakt bij De Blauwe Schuit. Marian Commandeur heeft geproefd aan verschillende technieken waaronder aquarelleren, gemengde technieken in acrylverf en het tekenen van model en portret. Op dit moment schildert zij met olieverf. De vijfde exposant is Susan de Boer, zij volgt de lessen 'Acryl met gemengde techniek'. Allerlei materialen - waaronder papiersoorten, stoffen, zand, bubbeltjesplastic en draad - kunnen onderdeel worden van haar schilderijen. Het laatste onderdeel van de cursistententoonstelling zijn de model- en portrettekeningen van Jan Willem Heideman. De tekeningen zijn gemaakt met houtskool.

De expositie is te bezichtigen op de Vredehofstraat 7a in Hoorn. Openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur. Meer informatie: www.blauweschuit.nl.

Meer berichten