(Foto: Pixabay.com)

Week van Gebed in Hoorn

HOORN - In Hoorn wordt van 19 tot en met 24 januari de Week van Gebed gehouden. 'Buitengewoon' luidt het thema voor deze bijzondere week aan het begin van 2020. Geïnspireerd door de buitengewone vriendelijkheid die wij in de Bijbel tegenkomen bij christenen in de eerste eeuw, nodigt de Week van Gebed deelnemers uit om te streven naar meer dan het gewone. Tijdens deze week wordt elke dag een samenkomst georganiseerd, waarbij het gezamenlijk bidden centraal staat.

Het thema 'Buitengewoon' ligt dicht bij de bevolking van Malta. In het Bijbelboek Handelingen (28) lezen we dat Paulus en zijn reisgenoten schipbreuk lijden op dit eiland. Daar worden zij met buitengewone vriendelijkheid opgevangen. Deze gebeurtenis markeert het moment waarop het Evangelie dit eiland bereikt. Dat wordt door de bevolking nog ieder jaar gevierd. In de komende gebedsweek worden wij daarin meegenomen.

De eerste avond, de openingsavond (zondag 19 januari) wordt gehouden in Het Lichtbaken, Maelsonstraat 6 in Hoorn. De overige avonden (van maandag 20 tot en met vrijdag 24 januari) worden gehouden in Het Octaaf, J.D. Pollstraat 1 in Hoorn. Alle avonden beginnen om 19.00 uur. Vrijdagavond is er na afloop een kopje koffie of thee. Iedereen is hartelijk welkom. Meer informatie: hetlichtbakenhoorn.nl of www.facebook.com/hetlichtbakenhoorn/

Meer berichten