Deelnemers genieten van al het moois dat Hoorn en haar omgeving te bieden heeft.
Deelnemers genieten van al het moois dat Hoorn en haar omgeving te bieden heeft. ((Foto: aangeleverd))

Fiets mee tijdens Fiets4Daagse Hoorn

HOORN - De twaalfde editie van de Fiets4daagse Hoorn wordt gehouden van 2 tot en met 5 mei. Deelnemers genieten van al het moois dat Hoorn en haar omgeving te bieden heeft. Het prachtige uitzicht vanaf de Westfriese Omringdijk, de tulpenvelden en de prachtige lintdorpen zijn een lust voor het oog van de recreatieve fietser. Gezelligheid, ontdekken en beleven staan voorop tijdens deze Fiets4Daagse.

De routes, die als een klaverblad om Hoorn heen liggen, zijn met 30, 50 en 70 kilometer voor iedereen een uitdaging. Jong en oud stapt op de fiets om kunst, cultuur en het prachtige gevarieerde landschap in West-Friesland te verkennen. Deze prachtige tocht heeft goed uitgepijlde routes met uitgebreide verzorging en vele mogelijkheden om even uit te blazen op een gezellig terrasje. Op de laatste dag is er een feestelijk onthaal op de Roode Steen.

Zuiderzeeroute

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om een halve Fiets4Daagse te fietsen. Deelnemers rijden dan twee dagen mee op zaterdag 2 en zondag 3 mei. Ook is het mogelijk om, net als voorgaande jaren, de Zuiderzeeroute extra special maken. Je maakt deze route extra bijzonder door de museumboot 'De Friesland' en een rit met de Museumstoomtram vanuit Medemblik naar Hoorn. Een unieke ervaring. Bij inschrijving kunnen belangstellenden zich aanmelden voor deelname aan deze boottocht en treinrit.

Dit jaar is het Wereld Kanker Onderzoek Fonds het goede doel van de Fiets4Daagse Hoorn. Zij zijn al 25 jaar de autoriteit op het gebied van voeding, lichaamsbeweging en kanker. Tijdens de inschrijving krijgen deelnemers de mogelijkheid een donatie te doen.

Inschrijven

Inschrijven kan via www.fiets4daagsehoorn.nl. Wie zich voor 20 april inschrijft doet dit tegen een gereduceerd tarief. Leden van Le Champion en NTFU krijgen korting op de inschrijving. Vanzelfsprekend is er ook daarna de mogelijkheid om in te schrijven én kunnen deelnemers zich op de dag van het evenement nog inschrijven.

Meer berichten