In Noord-Holland ging de winst naar de Bijenschool uit Hoorn.
In Noord-Holland ging de winst naar de Bijenschool uit Hoorn. ((Foto: aangeleverd))

Bijenschool Hoorn winnaar Kern met Pit Trofee Noord-Holland

HOORN - Na een jaar hard werken om hun droom te realiseren, presenteerden zaterdag 18 januari ruim honderd Kern met Pit-buurtprojecten de resultaten. Tijdens deze feestelijke bijeenkomsten in het hele land is in elke provincie één project gekozen tot trofeewinnaar. Alle aanwezige deelnemers ontvingen het predicaat 'Kern met Pit' en duizend euro voor het project. De jury en het Nederlandse publiek bepaalden wie in elke provincie naar huis mocht met de trofee én vijftienhonderd euro extra. In Noord-Holland ging de winst naar de Bijenschool uit Hoorn.

Hoorn is the place to bee! Op diverse plekken is Hoorn bijvriendelijker gemaakt, zijn bijenlinten gerealiseerd en is de oude bijenstal opgeknapt. Een prachtig initiatief!

Alle twaalf ambitieuze buurtprojecten strijden op 28 maart tijdens We doen het Samen! Festival tegen elkaar in de landelijke finale voor een bijzondere prijs: de Gouden Pit. De landelijke winnaar wordt bepaald door internetstemmen en een vakjury. In totaal ontvangen drie projecten een prijs: de Gouden, Zilveren of Bronzen Pit plus een geldbedrag oplopend tot wel drieduizend euro.

Boost

Sinds de start van Kern met Pit, 42 jaar geleden, zijn ruim vijfduizend lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Door deel te nemen kunnen bewonersgroepen de kennis en het netwerk inzetten van KNHM foundation. Dat zorgt vaak voor een enorme boost: ineens is er iemand die kan adviseren bij een plan van aanpak of die weet bij wie je moet zijn in de gemeente.

Meer berichten