De sportveiling is voor ingediende projecten van West-Friese sportverenigingen en evenementen en om mensen met een beperking te ondersteunen in het sporten.
De sportveiling is voor ingediende projecten van West-Friese sportverenigingen en evenementen en om mensen met een beperking te ondersteunen in het sporten. ((Foto: aangeleverd))

Westfriese Sportveiling voor (on)Beperkt Sporten in West-Friesland

REGIO - Stichting Westfriese Sportverkiezing organiseert dit jaar in samenwerking met 'Veiling op je club' voor de eerste keer de Westfriese Sportveiling. Deze vindt vrijdag 3 april plaats voor ingediende projecten van West-Friese sportverenigingen en evenementen en om mensen met een beperking te ondersteunen in het sporten.

Met de opbrengst van deze veiling voor goede doelen worden tien sportgerelateerde projecten van verenigingen of evenementen in West-Friesland financieel extra ondersteund met een richtbedrag van 2500 euro per project. Zij kunnen tot 24 januari hun project insturen naar veiling@westfriesesportverkiezing.nl.

Westfriesland (on)Beperkt Sporten

Daarnaast is er één overkoepelende goed doel: West-Friesland (On)Beperkt Sporten. Hierbij is het de bedoeling om mensen met een beperking zo laagdrempelig mogelijk kennis te laten maken met sport en bewegen. Drempelverlagend kan vervoer zijn, maar ook sportattributen, protheses of wat dan ook.

Extra steuntje

"Juist dit extra steuntje in de rug kan helpen om noodzakelijke ideeën van verenigingen ook daadwerkelijk te realiseren. De Stichting Westfriese Sportverkiezing is er om de sport in onze regio te promoten en te ondersteunen. Daar hoort deze veiling ook zeker bij", aldus voorzitter Dick Bennis.

Veilingitems

De veiling wordt begeleid door een bekende Nederlander die voor de nodige entertainment zorgt. Daarnaast neemt een ervaren veilingmeester de touwtjes in handen om zo'n 200 tot 250 kavels aan de man te brengen. Deze kavels worden nu al verzameld door de organisatie. Wie ook een product of dienst van waarde wil doneren, kan contact opnemen met de organisatie.

WFHC gastlocatie

De locatie van de veiling is het clubhuis van de WFHC, de hockeyclub in Hoorn. Een fraaie en moderne accommodatie met voldoende parkeergelegenheid. De tien verenigingen die een eigen goed doel onder de aandacht brengen bezetten ieder een tafel tijdens het smaakvolle VIP-diner. Oud-topsporters schuiven aan en er worden enkele items geveild.

Sportverenigingen en organisatoren van sportevenementen kunnen inschrijven met een project. Tien hiervan zullen er worden geselecteerd. Alle aangemelde verenigingen kunnen ook extra geld verdienen met het verkopen van loten. Inschrijven met een project kan door een e-mail te sturen naar veiling@westfriesesportverkiezing.nl . Maandagavond 27 januari is er een informatiebijeenkomst waarop alle mogelijkheden en de organisatie worden toegelicht. Ook deze avond wordt gehouden bij de Westfriese Hockeyclub en start om 19.30 uur.

Meer berichten