'Circus of Life' is een voorstelling met botsende thema's.
'Circus of Life' is een voorstelling met botsende thema's. ((Foto: aangeleverd))

Theatergroep Eenhoorn zet Het Postkantoor op zijn kop

BOVENKARSPEL -= Theatergroep Eenhoorn speelt donderdag 30 januari de nieuwste voorstelling 'Circus of Life' in Het Postkantoor. Een voorstelling –in circusstijl- met botsende thema's zoals de snelle technologische vooruitgang, oude tradities, eenzaamheid, verbinding en authenticiteit. Theatergroep Eenhoorn, onderdeel van Esdégé Reigersdaal, was al eerder in dit theater. Toen stonden zij met hun voorstellingen Bruiloft en Fier op deze theatervloer. Nu komen zij samen met amateurspelers uit de regio en professionele theatermakers (Theatergroep Poolse Vis en rasmuzikant Bruno Edsme) naar Het Postkantoor en zetten zij met hun voorstelling "Circus of Life" dit theater op zijn kop.

Circus als metafoor voor het leven. Het circus barst van verhalen, emoties en een diversiteit aan mensen. Het is net het echte leven, maar ook die van onze theatergroep. Want circusartiesten worden doorgaans beschouwd als mysterieuze buitenstaanders, met andere normen en gewoonten dan in de normale wereld. Het leven is een circus. Want leven is stunten en stuntelen. Ik stuntel, dus ik ben. Het circus herinnert ons eraan dat de mislukking even waardevol is als het welslagen. In onze op perfectie gerichte maatschappij dreigt het falen echter naar de rand te worden gedrukt. Falen mag, zolang het maar in dienst staat van het te verwerven succes. Omdat het altijd sneller, beter en gewaagder moet.

Theatergroep Eenhoorn creëert met haar theaterprojecten nieuwsgierigheid en verwondering. Theater door buitengewone mensen met hun specifieke kijk op de wereld, waarbij de toeschouwer wordt uitgenodigd om met andere ogen naar de veranderende wereld te kijken.

Kijk mee op donderdag 30 januari in Het Postkantoor, Hoofdstraat 17, 1611 AA Bovenkarspel. Aanvang 20:00 uur. Informatie en kaarten à € 13,50 via de website www.theatergroepeenhoorn.nl

Meer berichten