Vier- en vijfjarigen maken bij de WFHC op een leuke en natuurlijke manier kennis met sportief bewegen.
Vier- en vijfjarigen maken bij de WFHC op een leuke en natuurlijke manier kennis met sportief bewegen. ((Foto: Jan-Kees Steenman))

Voor de allerkleinsten: Funkey bij WFHC in Hoorn

ZWAAG - Hockey is er voor iedereen, dus ook voor de allerkleinsten. Om vier- en vijfjarigen alvast op een leuke en natuurlijke manier kennis te laten maken met sportief bewegen komt de West-Friese Hockeyclub (WFHC) in Hoorn met 'Funkey'. Funkey heeft als doel om kinderen spelenderwijs goed te leren bewegen. Het doel is terug te vinden in de naam: FUN in goed leren bewegen is KEY. Het gaat dus om méér dan hockey; het programma omvat grondvormen van bewegen, loopscholing, balvaardigheid en een vorm van hockey.

De trainingen van de Funkey's starten 26 februari met een zesweekse cursus en vinden plaats op woensdagmiddag van 16.00 tot 16.45 uur. De trainingen worden gegeven door geschoolde trainers op de locatie aan de Roskam 6 in Zwaag.

Kinderen kunnen aangemeld worden via e-mail: ledenadministratie@wfhc.nl. De kinderen moeten sportkleding aan waarin ze makkelijk kunnen bewegen. Ze hebben nog geen speciale hockeyschoenen nodig, maar goede gymschoenen zijn wel aan te raden. De kinderen hebben geen stick, scheenbeschermers of bitje nodig.

Meer berichten