Hoornse Watertaxi over het Markermeer

HOORN - De Watertaxi vaart al ruim negen jaar door Hoorn waarbij ook regelmatig over het Markermeer gevaren wordt. Aangezien de (elektrische) sloepen ook steeds meer ingezet worden voor rondleidingen door Hoorn is er aan de vloot een wat sneller schip toegevoegd.

Net als de overige boten van de Watertaxi is dit een geklonken klassieker en past zo binnen de familie. "De mooi gelijnde bakdekker uit 1933 lag reeds jaren in Hoorn en had al langer potentie om toegevoegd te worden aan de vloot", aldus Bram Nijenhuis, de initiatiefnemer van de Watertaxi. "Het is het perfecte moment." Hoorn krijgt op termijn steeds meer behoefte aan een goede verbinding over water, zeker met de aanleg van het grote stadsstrand en de Markerwadden. Nu het museumschip de Halve Maen - waar Bram sinds 2015 de schipper van is - Hoorn gaat verlaten, kan hij zich meer voor de Watertaxi inzetten.

Er worden met de nieuwe boot vaartochten gemaakt naar Marken, Volendam, Edam en bijvoorbeeld Enkhuizen. Ook is de boot aanwezig bij Sail Amsterdam 2020. Er is plaats voor 12 gasten of 6 gasten plus 6 fietsen. Om comfortabel over het Markermeer te kunnen varen is de kielbalk verlengd en zijn er kimkielen aangebracht. Op termijn is er de wens om hybride te gaan varen. Vele lokale bedrijven werkten mee aan de realisatie maar zonder de inzet van de vele vrijwilligers van de Watertaxi was het schip niet zo mooi en snel in de vaart gekomen. De naam van de boot is gerelateerd aan de namen van de drie elektrische sloepen en wordt bij de doop bekend worden gemaakt.

De tewaterlating en de doop vinden donderdag 23 januari om 12.00 uur plaats bij de Schelphoek 105 in Hoorn. 

Meer berichten