(Foto: aangeleverd)

Staking: Kinderen gratis naar museum

HOORN - Veel leraren staken donderdag 30 en vrijdag 31 januari voor een betere CAO. Dat betekent dat veel kinderen die dagen vrij zijn. Maak er nog steeds leerzame maar vooral ook leuke dagen van en kom naar het Museum van de 20e Eeuw. Daar heb je deze twee dagen als kind gratis entree en kun je ook gratis een speculaaspop versieren.

Neem opa en oma of ouders mee en maak er een leuke dag van in een museum. Ontdek het speelgoed van de afgelopen honderd jaar, bekijk oude huiskamers en keukens, bezoek het winkelstraatje van vroeger en verbaas je over beeld- en geluidsapparatuur van lang geleden. Of ontdek de allereerste computers en speel een ouderwetse game.

Speculaaspop versieren

In het museum worden ook ouderwetse speculaasmachine en speculaasplanken getoond. Er is zelfs een bakkerij en bakkerswinkeltje en daarom mogen kinderen op deze twee stakingsdagen gratis een speculaaspop versieren. Er zijn allemaal spulletjes om hem nog mooier en lekkerder te maken en kinderen mogen hem thuis opsmikkelen. Deze activiteit is alleen 's middags van 13.00 tot 15.30 uur. Ouders of grootouders kunnen ondertussen een 'koppie doen' in het MuseumCafé.

Gratis AudioTour

Gebruik vooral ook de gratis AudioTour. Dan hoor je allemaal boeiende verhalen over het leven in de twintigste eeuw en kun je rustig rondkijken. Bij het schoolklasje hoor je hoe kinderen lang geleden les kregen en bij de huiskamer van de jaren 50 vertellen we wat een hoorspel was.

Kijk voor meer informatie op www.museumhoorn.nl. Het museum is te vinden aan de Krententuin 24 (Oostereiland) in Hoorn.

Meer berichten