Welzijnscoaches gezocht voor Welzijn op Recept in Hoorn

HOORN - Welzijn op Recept is een nieuw samenwerkingsproject in Hoorn met als doel om mensen die met psychosociale klachten bij de huisarts komen door te verwijzen naar welzijnsactiviteiten in de buurt. Met de juiste zorg op de juiste plaats zit je weer lekker(der) in je vel en dat is belangrijk voor het hebben van een goede gezondheid. Sommige mensen hebben hulp nodig bij het vinden van activiteiten die bij hen passen. En maatje of welzijnscoach biedt dan uitkomst.

Een welzijnscoach of maatje biedt na doorverwijzing van de huisarts de deelnemer een helpende hand om actief te blijven en te kijken wat bij de persoon past. Het aanbod varieert van creatieve of sportieve activiteiten tot cursussen of vrijwilligerswerk. Door het ontwikkelen, doorverwijzen en het goed toegankelijk maken van welzijnsactiviteiten in de buurt bevorder je de eigen regie van de deelnemers.

Om deze deelnemers te begeleiden is Stichting Netwerk op zoek naar vrijwilligers. Een vrijwilliger wordt begeleid door middel van intervisie/thema's en contact met de coördinator. Ook wordt een training verzorgd. De tijdsinvestering is gemiddeld twee uur per week. De verbintenis gaat de vrijwilliger voor een afgesproken periode aan. Het belangrijkst is dat de vrijwilliger een stadsgenoot enthousiast en belangeloos wil steunen bij de zoektocht naar passende vrijetijdsbesteding.

In dit project slaan huisartsen uit de wijken Risdam, Grote Waal, Kersenboogerd en Zwaag samen met ZWF/Zorgkoepel West-Friesland, Mee&deWering, Stichting Netwerk Hoorn, gemeente Hoorn, Vicino en ZONH de handen ineen om de werkwijze van Welzijn op Recept in Hoorn toe te passen. Coördinator van de welzijnscoaches is Nanda Leeuw, bereikbaar via Stichting Netwerk, wijkcentrum De Zaagtand, Sint Eloystraat 106, 0229-855700 of n.leeuw@netwerkhoorn.nl. Kijk ook op www.netwerkhoorn.nl.

Meer berichten