Strijd om Sjoerd Huisman Bokaal op De Westfries in Hoorn

Algemeen

HOORN - Op IJsbaan De Westfries aan de Westfriese Parkweg 5 in Hoorn vinden zaterdag 8 februari de Nederlandse Kampioenschappen marathon voor de jeugd plaats. Aansluitend wordt door de topdivisierijders de twaalfde wedstrijd in de KPN Marathon Cup verreden. De winnaar van deze wedstrijd gaat naar huis met de Sjoerd Huisman Bokaal.

Het marathonpeloton is nog maar net terug van de Weissensee en moet na al dat natuurijs weer even wennen aan een 400-meterbaan. Voordat het peloton begon aan de natuurijswedstrijden, raakte Kelly Schouten haar oranje leiderspak kwijt aan Imke Vormeer. Op haar thuisbaan in Hoorn zal Schouten er alles aan doen om dat pak weer om haar schouders te krijgen.

Bij de mannen is AB Vakwerk de ploeg om in de gaten te houden. Het oranje pak zit stevig om de schouders van Bart Hoolwerf en ook Evert Hoolwerf en Gary Hekman mochten de hoogste trede van het podium dit seizoen al eens beklimmen. Uiteraard zullen de ploegen van Okay Fashion & Jeans, OR Quest en Bouwselect er alles aan doen om een overwinning van de mannen in het groen te voorkomen.

Overdag is iedereen welkom om alle jeugdrijders aan te komen moedigen. De wedstrijden beginnen om 11.00 uur en de entree is gratis. Om 17.45 uur zijn de beloften aan de beurt voor hun wedstrijd. De dames starten om 19.15 uur en de heren sluiten om 20.30 uur de avond af. Voor dit evenement is de entree voor kinderen tot en met vijftien jaar gratis. Volwassen betalen zes euro in de voorverkoop of acht euro op de avond zelf aan de kassa van De Westfries.

De ijsbaan is 8 februari gesloten voor recreatief schaatsen, maar iedereen is welkom om te komen kijken en de schaatsers aan te moedigen. Bij De Westfries kunnen bezoekers de eerste vier uur gratis parkeren.