Moekie is een zachtaardige poes die graag geknuffeld wordt als ze je eenmaal kent.
Moekie is een zachtaardige poes die graag geknuffeld wordt als ze je eenmaal kent. ((Foto: aangeleverd))

Dier van de week: Moekie

HOORN - Moekie is een lieve gesteriliseerde poes van circa twaalf jaar oud. Ze is op straat gevonden toen ze aan het bevallen was. Haar kittens heeft ze in het asiel keurig grootgebracht en nu zij naar nieuwe adressen zijn, wil ze zelf natuurlijk ook graag een eigen thuis.

Moekie is een zachtaardige poes die graag geknuffeld wordt als ze je eenmaal kent. Maar ze lijkt heel weinig gewend en kan paniekerig reageren op onverwachte dingen en/of bij drukte. Daarom zoekt het dierentehuis voor haar een rustig nieuw thuis bij een geduldig iemand waar ze in haar eigen tempo aan alle nieuwe indrukken mag wennen.
Moekie had een vreselijk ontstoken bek en al haar tanden moesten getrokken worden. Hier is ze goed van hersteld en ze eet inmiddels zelfs weer gewoon harde brokjes. Ook heeft ze blijkbaar ooit een ongeluk gehad want haar koppie is een beetje scheef. Hier heeft ze gelukkig geen last van. Maar al met al heeft ze tot nu toe dus niet veel geluk gehad in haar leven en moet ze nu echt een gouden mandje krijgen waar ze een fijne oude dag kan doorbrengen.

Wie interesse heeft in Moekie, kan contact opnemen met het Dierentehuis Hoorn: 0229-218197. Het asiel is gevestigd aan de Schellinkhouterdijk 1 in Hoorn en is dagelijks (behalve zondag) geopend van 13.00 tot 16.00 uur.

Meer berichten