Geheugenkoor Focus gestart in Hoorn

Algemeen
Dirigent Olaf van Rijn.
Dirigent Olaf van Rijn. (Foto: aangeleverd)

HOORN - In Hoorn is 16 januari een bijzonder koor gestart: Geheugenkoor Focus. Dit koor is bedoeld voor thuiswonende mensen van alle leeftijden in West-Friesland met geheugenproblemen, beginnende dementie of niet aangeboren hersenletsel. Dirigent is Olaf van Rijn uit Schermerhorn en repetities zijn op de donderdag van 13.30 tot 15.30 uur in de kantine van voetbalvereniging Zwaluwen '30 aan de Berkhouterweg in Hoorn.

Zingen blijkt bij de doelgroep een positieve uitwerking te hebben. Behalve de muziek vormen ook gezelligheid en onderling contact een belangrijk onderdeel van de repetities. Het is de bedoeling dat zangers en zangeressen samen met iemand naar de zangmiddagen komen. Tijdens de repetities zijn gastvrouwen en gastheren aanwezig om waar nodig te helpen. Alleengaande koorzangers krijgen een vaste gastheer- of vrouw tot hun beschikking.

Een middagje lekker zingen? Kom en probeer het een keer! Kijk voor meer informatie op www.geheugenkoorfocus.nl. E-mail: info@geheugenkoorfocus.nl. Bellen mag ook: Janny Blank, 06-43782530.