Juf Anja Kooistra nam na bijna 44 jaar afscheid van het onderwijs.
Juf Anja Kooistra nam na bijna 44 jaar afscheid van het onderwijs. ((Foto: aangeleverd))

Uitzwaaifeestje voor juf Anja op Het Kompas in Hoorn

HOORN - Juf Anja Kooistra nam deze week na bijna 44 jaar afscheid van het onderwijs. Zij heeft zich haar hele onderwijscarrière met hart en ziel ingezet voor de leerlingen van Het Kompas in Hoorn.

44 jaar geleden kwam zij met de bus naar Hoorn om een proefles te geven bij een startend schooltje in Hoorn. De bus bracht haar in de weilanden met fruitbomen en schaapjes, buiten de bebouwde kom van de stad. Tot haar verrassing bleek de school waar zij gesolliciteerd had op deze idyllische plek te staan die wij nu kennen als de woonwijk Risdam.

Na veel jaren voor de klas te hebben gestaan, werd zij intern begeleider. Voor leerlingen, ouders en leerkrachten stond haar deur altijd open voor goede adviezen, een luisterend oor of een gezellig praatje. Zij groeide uit tot een sturende en stimulerende kracht voor het onderwijs op Het Kompas.

Deze week werd Anja verrast met een uitzwaaifeestje. Een draaiorgel speelde toen Anja in een auto met chauffeur het plein opgereden werd. Eén van de kleintjes riep: "Daar komt de koningin!" De hele dag waren er voorstellingen op school en 's avonds was het de beurt aan veel (oud)collega's die van heinde en verre kwamen om Anja het allerbeste toe te wensen.

Meer berichten