De kinderen van Westend Junior spelen dit jaar 'Anders' in Theater Het Pakhuis.
De kinderen van Westend Junior spelen dit jaar 'Anders' in Theater Het Pakhuis. ((Foto: aangeleverd))

Westend Junior in Hoorn doet het 'Anders' dit jaar

HOORN - Na een aantal grote voorstellingen zoals Peter Pan en Beauty and the Beast speelt Westend junior dit jaar de kleinere voorstelling 'Anders' in Theater Het Pakhuis, Onder de Boompjes 21 in Hoorn. De voorstelling heet niet alleen 'Anders' maar is ook 'anders'. Het is een korte musical geschreven door Marc-Peter van der Maas. Vanwege het vijfjarig bestaan van de club spelen zij ook mee met de twee grote oorlogsstukken van hun moedervereniging Westend. Daarom is dit jaar gekozen voor een kleinere voorstelling voor de junioren tussen de twee grote producties in. Mark Schilpzand doet al een aantal jaren mee bij Westend Junior: "Het is 'anders' om na zoveel grote shows iets anders te doen, maar niet minder leuk."

'Anders' gaat over drie verschillende groepen", aldus speelster Sharieke de Rooij. "De musicalgroep, de sportgroep en de wizkids. Deze kinderen gaan elk jaar apart op kamp, maar omdat er geen budget meer is, gaan ze dit jaar samen op kamp. Daar zijn de kinderen niet blij mee. Op kamp komen ze elkaar op verschillende manieren tegen en komen ze er misschien wel achter dat ze hun sterke punten beter kunnen bundelen om iets te bereiken."

Er zijn dit jaar naast oudgedienden Mark en Sharieke ook een heleboel nieuwe gezichten te zien. Een deel van de 'oude' groep was inmiddels de magische leeftijdsgrens van zestien gepasseerd en is overgestapt van Junior naar de volwassengroep van Westend. De grote groep nieuwelingen zorgde voor een uitdaging voor regisseuse Ineke de Geus. "Zo snel mogelijk namen stampen, er op letten dat ze goed worden opgenomen in de groep en vooral genieten van hun talent. Ieder kind is anders en met elkaar theatermaken zorgt voor chemie tijdens de repetities en een voorstelling in Het Pakhuis. Anders dan de sprookjes van afgelopen jaren, maar beslist leuk en ieder kind heeft ook de kans om daarin als solist te stralen. Ook de nieuwe kinderen, want bij Westend Junior is iedereen gelijk!"

Eén van die nieuwe leden is Sophie Koster. Zij vindt het leuk, maar ook spannend om voor het eerst mee te doen. "Maar door de lieve kinderen en leuke muziek ga ik er vrolijk heen!" Zij speelt ook mee in het nieuwe stuk van Westend, Stil Verzet. "Over de oorlog spelen is droevig maar ook interessant. Ik vind het wel spannend tussen al die volwassenen, maar omdat de rest het durft, durf ik het ook." De benjamin van het stel, Karlijn Treur (9), speelde al een aantal voorstellingen mee, maar deze keer is het echt 'anders'. "Onze eigen voorstelling is heel blij en vrolijk. Maar van het verhaal van Stil Verzet word ik wel verdrietig. Toch is het belangrijk dat wij het verhaal vertellen op het toneel. Zo kunnen veel mensen er over horen en zal het niet nog een keer gebeuren."

Westend junior is te bewonderen in Het Pakhuis met 'Anders' op 28 februari om 19.00 uur en 20.30 uur. En op 9 en 10 mei met 'Stil Verzet' in Schouwburg Het Park.

 

Meer berichten