Tevreden gezichten bij de Museumstoomtram op donderdagmorgen 6 februari.
Tevreden gezichten bij de Museumstoomtram op donderdagmorgen 6 februari. ((Foto: aangeleverd))

266.691 euro voor Museumstoomtram dankzij deelnemers BankGiro Loterij

HOORN - Tijdens het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij op 5 februari is dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij een bedrag van ruim 84,3 miljoen euro verdeeld onder 77 culturele organisaties. De Museumstoomtram Hoorn Medemblik ontving een cheque van 266.619 euro.

De bijdrage aan de Museumstoomtram bestaat, naast een vaste jaarlijkse bijdrage van 200.000 euro, uit een bedrag van 66.619 euro van de deelnemers die ervoor kiezen direct voor de Museumstoomtram mee te spelen. Directeur René van den Broeke is zeer verheugd over de bijdrage: "Dankzij de bijdrage kunnen wij ons levende museum verder ontwikkelen. Het feit dat steeds meer mensen ervoor kiezen speciaal voor ons meespelen is geweldig!"

Industrieel monument

De bijdrage wordt aangewend voor de restauratie van het werkplaatsgebouw in Hoorn uit 1929. Een markant industrieel monument in de stad. De werkplaats in Hoorn is in feite het hart van het levende museum waar conservatoren, vrijwilligers en stagiairs werken aan de restauratie van de historische stoomtrams en waar het publiek meer moet kunnen ontdekken over de geschiedenis van het lokale railvervoer in Nederland door middel van het verhaal dat de collectie stoomtrams te vertellen heeft.

Meer berichten