Irene stond in 1989 aan de wieg van het kersverse programma Telekids op RTL Veronique.
Irene stond in 1989 aan de wieg van het kersverse programma Telekids op RTL Veronique. ((Foto: aangeleverd))

Meet & Greet met Irene Moors in museum Hoorn

HOORN - Irene Moors is zondag 16 februari aanwezig in het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn. In het kader van de expositie over het legendarische tv-programma Telekids in het museum is Irene de hoofdpersoon van de 'Vraag Maar Raak Middag' die op die dag wordt georganiseerd. Fans kunnen die middag met Irene op de foto, mogen alles vragen over Telekids en natuurlijk het exclusieve Telekids-boek laten signeren.

Irene Moors presenteert op dit moment het tv-programma Doorbakken voor Omroep Max. Maar in 1989 stond Irene aan de wieg van het kersverse programma Telekids op RTL Veronique. Ze presenteerde het tien jaar, later samen met Carlo Boszhard. Daarna presenteerde Irene onder andere (samen met Carlo) de programma's Life & Cooking en De TV Kantine. De Telekids-expositie in het Museum van de 20e Eeuw toont in twee zalen veel originele decorstukken, enorm veel bewaard gebleven memorabilia en tientallen tv-fragmenten. De Telekids-expositie is nog te zien tot 21 juni.

Het prachtig vormgegeven boek 'Carlo & Irene, de Pittige Telekids collectie' staat vol met de mooiste herinneringen, honderden foto's en uniek materiaal uit het tv-programma. Via QR-codes worden lezers bovendien verwezen naar bijzondere videofragmenten. Het boek is samengesteld door Carlo & Irene & De Buurvrouw en exclusief verkrijgbaar bij uitgever Museum van de 20e Eeuw voor 17,50 euro.

De 'Vraag Maar Raak Middag' met Irene Moors is zondag 16 februari van 14.00 tot 17.00 uur in het Museum van de 20e Eeuw, Krententuin 24 in Hoorn. Meer informatie: www.museumhoorn.nl.

Meer berichten